Διεθνή

Corriere Della Sera: Η Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της – «Θα παλέψει μέχρι τέλους» [vid]

Corriere Della Sera: Η Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της – «Θα παλέψει μέχρι τέλους» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τις δύσκολες στιγμές που περνά στις φυλακές Χαρέμ, η Εύα Καϊλή, μακριά από τα παιδί της περιγράφει στην ιταλική Corriere Della Sera, ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Τις δύσκολες στιγμές που περνά στις φυλακές Χαρέμ, η Εύα Καϊλή, μακριά από τα παιδί της περιγράφει στην ιταλική Corriere Della Sera, ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Όπως υποστηρίζει, η Εύα Καϊλή στη φυλακή «ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή» επειδή, όπως λέει «είναι αθώα». Μάλιστα αναφέρει πως το μόνο άτομο που την επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ο πατέρας της.

«Οι κατηγορίες είναι πολύ αόριστες και δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά», λέει χαρακτηριστικά ο κ.Δημητρακόπουλος, και όπως τονίζει πρόκειται για κατηγορίες που αφορούν «δωροδοκία δημόσιου λειτουργού, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματική οργάνωση». Σε άλλο σημείο, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι η εντολέας του «μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας αισθάνεται προδομένη, το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της». Μάλιστα επιμένει ότι η τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν η Εύα Καϊλή ψήφισε ποτέ στο κοινοβούλιο με βάση το τι της ζήτησαν ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε: «Ψήφισε πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή της, ούτε ο Παντσέρι ούτε ο πατέρας του παιδιού της επηρέασαν ποτέ την ψήφο της. Η εγκαθίδρυση εμπορικών σχέσεων με το Κατάρ αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη χρειάζεται το φυσικό αέριο του Κατάρ για να μην εγκλωβιστεί στο κρύο».

Οι Βέλγοι θέλουν άρση ασυλίας γι’ άλλους τρεις ευρωβουλευτές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το Qatargate, με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica να γράφει ότι η βελγική Δικαιοσύνη ετοιμάζει αιτήματα για άρση ασυλίας και άλλων ευρωβουλευτών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο και άλλοι δύο -ο Μαρκ Ταραμπέλα και η Μαρί Αρενά. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη γράψει η Fatto Quotidiano, η Εύα Καϊλή, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, φέρεται να έχει κατονομάσει αρκετούς που εμφανίζονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ξεκινώντας από εκείνους που κάλεσε αμέσως μετά την επιχείρηση στο σπίτι της, δηλαδή τους Παντσέρι, Ταραμπέλα και Αρενά, η Εύα Καϊλή φέρεται στη συνέχεια να επικαλέστηκε άλλους τρεις Ιταλούς ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος -Κοτσολίνο, Μορέτι και Μπενιφέι- και μάλιστα κατονόμασε πέντε επιπλέον βοηθούς ευρωβουλευτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments