Διεθνή

Εκτόξευση των ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ουκρανίας

Εκτόξευση των ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Αρχείου

Κάπου 4500 κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποίησε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Κάπου 4500 κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποίησε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας. Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι καταγεγραμμένες και καταγγέλλονται επίσημα από την ουκρανική πλευρά. Σήμερα, ο Πούτιν «επιβεβαίωσε» έμμεσα την καταγγελία, μιλώντας, στο υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης, όπως μεταδίδουν οι ρωσικοί  κρατικοί σταθμοί.

Ο αριθμός είναι μεγάλος και θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος για μία χώρα των διαστάσεων της Ρωσίας, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Πούτιν δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, σε αυτήν τη μορφή υβριδικού πολέμου, σε καίριους στόχους της ουκρανικής πλευράς.

Ο Πούτιν στοχεύει πρωτίστως στον ενεργειακό τομέα, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τις κυβερνητικές βάσεις δεδομένων, καθώς και τους πόρους πληροφοριών.

Πιο ειδικά, ο επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας της Ουκρανίας κατήγγειλε ότι «η επιτιθέμενη  χώρα (σ.σ.: η  Ρωσία) εξαπολύει κατά μέσο όρο περισσότερες από δέκα κυβερνοεπιθέσεις την ημέρα», συμπληρώνοντας ότι «ευτυχώς η ουκρανική κοινωνία δεν γνωρίζει καν τα περισσότερα από αυτά. Μπήκαμε στο 2022 με οκτώ χρόνια εμπειρίας υβριδικού πολέμου πίσω μας».

Ο Ουκρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι πρόκειται για χάκερς που δουλεύουν σε εικοσιτετράωρη βάση: «Παρακολουθούμε τους κινδύνους και τις απειλές σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Γνωρίζουμε ονομαστικά τους περισσότερους χάκερ από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες που εργάζονται εναντίον μας. Μετά τη νίκη της Ουκρανίας, θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον ενός διεθνούς στρατιωτικού δικαστηρίου».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, συγχαίροντας το προσωπικό του ρωσικού υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης για τις επαγγελματικές τους δράσεις, τόνισε πως για την πρόληψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η αποτελεσματική χρήση σύγχρονου εξοπλισμού και ψηφιακές τεχνολογίες.

Όπως μεταδίδεται από το ρωσικό Interfax, ο Β. Πούτιν τόνισε ότι «είναι απαραίτητο (…) να επιτευχθεί (…) η αποτελεσματική χρήση σύγχρονου εξοπλισμού, ψηφιακών τεχνολογιών, μεταξύ άλλων για την πρόληψη και την καταπολέμηση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης».

Ακόμη, ο Β. Πούτιν υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των εργαζομένων του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης «στην διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων των νέων περιοχών της Ρωσίας – των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, των περιοχών Ζαπορίζια και Χερσώνας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments