Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Ιμάμογλου στον υπουργό Εσωτερικών

Σφοδρή επίθεση Ιμάμογλου στον υπουργό Εσωτερικών

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Αρχείου

Η κριτική του Ιμάμογλου εστιάζει στο πρόσωπο του υπουργού Σουλειμάν Σοïλού και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κατηγορία περί τρομοκρατίας και συμμετοχής του δημάρχου Κωνσταντινούπολης σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εναντίον του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης Ερντογάν. Η κριτική του Ιμάμογλου εστιάζει στο πρόσωπο του υπουργού Σουλειμάν Σοïλού και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κατηγορία περί τρομοκρατίας και συμμετοχής του δημάρχου Κωνσταντινούπολης σε τρομοκρατικές οργανώσεις. «Ο Σοïλού ντροπιάζει την κυβέρνηση», τονίζει ο καταδικασθείς δήμαρχος.

Ο Σοïλού εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση, για την οποία καταδικάστηκε πρόσφατα ο Ιμάμογλου, αφού, ως υπουργός Εσωτερικών, προΐσταται όλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και, κατ’ επέκταση, και του δήμου Κωνσταντινούπολης.

Ο Ιμάμογλου έχει καταδικαστεί για εξύβριση των δημοσίων αρχών και, πλέον, εξετάζεται η κατηγορία περί τρομοκρατικής δράσης. Η καταδίκη του αφορά ομιλία του το 2019, κατά την οποία ανέφερε ότι αυτοί που ακύρωσαν τις τοπικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης εκείνη την περίοδο ήταν «ανόητοι».

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τοποθετήθηκε σχετικά με τον ισχυρισμό του υπουργού Εσωτερικών ότι στρατολογήθηκαν άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και ξεκίνησε η τρομοκρατική έρευνα εναντίον τους».

«Είδαμε ότι ο Υπουργός αύξησε τον αριθμό των τρομοκρατών, τους οποίους ανέβασε στους 557, με τον πληθωρισμό στη χώρα, και τον αριθμό βιαστικά στους 1668. Ως Δήμος Κωνσταντινούπολης, ρωτήσαμε το Υπουργείο Εσωτερικών για ενημέρωση, αλλά μην εκπλαγείτε, απάντηση δεν πήραμε. Ως δήμος Κωνσταντινούπολης, αγωνιζόμαστε να προσεγγίσουμε τους φερόμενος ως τρομοκράτες, να μάθουμε ποιο είναι, αλλά μας εμποδίζει ο κ. Σοïλού».

Πιο ειδικά, ο Ε. Ιμάμογλου υποστηρίζει ότι «αυτός ο υπουργός Εσωτερικών πιστεύει ότι είναι πολύ έξυπνος και ότι όλοι οι άλλοι είναι πολύ ανόητοι. Αυτός που είναι υπουργός Εσωτερικών, προχώρησε σε συλλήψεις, χώρισε τους συλληφθέντες σε 1668 άτομα, τα οποία υποστήριξε ότι ήταν τρομοκράτες και τα οποία εργάζονταν για 8 τρομοκρατικές οργανώσεις. Τέλος, ταξινόμησε 51 άτομα σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Αναρωτιέμαι ποιες είναι οι “άλλες” τρομοκρατικές οργανώσεις. Υπάρχει τρομoκράτης που προσέλαβα στο δήμο Κωνσταντινούπολης; Μήπως προσέλαβα κανέναν από τον IRA, που εργάζεται για την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας;».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Ερντογάν, ο Ιμαμόγλου τόνισε: «Κύριε Πρόεδρε, ή θα συμβιβαστείτε με το χάος ή θα βάλετε κάποιον που δεν θα σας κάνει να κοκκινίζετε στην καρέκλα του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο κ. Σοιλού δεν ήταν και δεν μπορούσε να είναι. Αυτός ο άνθρωπος δεν το έκανε, είναι ξεκάθαρο. Δεν δείχνει ικανότητες για το αξίωμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Έχει ντροπιάσει την κυβέρνηση δεκάδες φορές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments