Διεθνή

Ίαν Κέρσοου: Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει σε έξι μήνες

Ίαν Κέρσοου: Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει σε έξι μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο βρετανός ιστορικός Ίαν Κέρσοου εκτιμά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το επόμενο καλοκαίρι.

Ο βρετανός ιστορικός Ίαν Κέρσοου εκτιμά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το επόμενο καλοκαίρι. «Την άνοιξη θα δούμε αν οι Ουκρανοί, με τη δυτική υποστήριξη, θα είναι έτοιμοι για μια νέα επίθεση που θα τους επιτρέψει να απωθήσουν τους εισβολείς» λέει ο 79χρονος καθηγητής της νεότερης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, σε συνέντευξή του στη «Süddeutsche Zeitung».

Το «σημερινό επίπεδο φθοράς είναι δύσκολο να το αντέξουν και οι δύο πλευρές» τονίζει ο διάσημος βρετανός ιστορικός. «Γι’ αυτό υποθέτω ότι ο πόλεμος θα τελειώσει σε μισό χρόνο».

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει βάλει τον εαυτό του σε μια θέση που ποτέ δεν είχε προβλέψει. «Βρίσκεται τώρα σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει και ο οποίος είναι πολύ δαπανηρός και επιζήμιος». Τώρα μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις και στις δύο πλευρές στο τέλος του φετινού χειμώνα. «Θα είναι ένας πολύ σκληρός χειμώνας για την Ουκρανία, αλλά φυσικά και για πολλούς Ρώσους» τονίζει ο Κέρσοου.

Ο πόλεμος έχει επίσης μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη Μόσχα, προσθέτει. «Η Ρωσία είναι πλέον απομονωμένη, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Υπό αυτή την έννοια, η απόφαση για εισβολή στην Ουκρανία ήταν μια επώδυνη απόφαση. Θα αλλάξει την Ευρώπη, αλλά το πώς ακριβώς δεν είναι προβλέψιμο» σημειώνει ο βρετανός καθηγητής. Ωστόσο, είναι ήδη ξεκάθαρο, τονίζει: «Ο πόλεμος έχει ήδη επιβάλει μια νέα ενεργειακή πολιτική και έχει προκαλέσει ύφεση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments