Τεχνολογία

Kίνα: Εταιρείες μοιράζουν χιλιάδες ευρώ σε εικονικούς «υπαλλήλους»

Kίνα: Εταιρείες μοιράζουν χιλιάδες ευρώ σε εικονικούς «υπαλλήλους»

Πηγή Φωτογραφίας: BigBadToyStore

Η βιομηχανία εικονικών προσώπων εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά 50% ετησίως μέχρι το 2025

Από τις εταιρείες εξυπηρέτησης πελατών μέχρι τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, οι επιχειρήσεις στην Κίνα πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για «εικονικούς υπαλλήλους».

Η εταιρεία τεχνολογίας Baidu ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των project «εικονικών ατόμων» που έχει επεξεργαστεί για πελάτες έχει διπλασιαστεί από πέρυσι, με ένα ευρύ φάσμα τιμών, που ξεκινούν από μόλις 2.800 δολάρια και ανέρχονται και στα 14.300 δολάρια ετησίως.

Τα «εικονικά άτομα» είναι ένας συνδυασμός κινούμενων σχεδίων (animation), τεχνολογίας ήχου και μηχανικής μάθησης, που δημιουργούν ψηφιοποιημένα “ανθρώπινα όντα” τα οποία μπορούν να τραγουδήσουν, ακόμη και να αλληλεπιδράσουν σε ζωντανή ροή.

Ενώ αυτά τα ψηφιακά όντα έχουν εμφανιστεί στο περιθώριο του διαδικτύου των ΗΠΑ, στον κυβερνοχώρο της Κίνας εμφανίζονται όλο και περισσότερο.

Ανάμεσα στους αγοραστές «εικονικών υπαλλήλων» περιλαμβάνονται εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τοπικά συμβούλια τουρισμού και κρατικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο Li Shiyan, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιχείρησης «εικονικών υπαλλήλων» και ρομποτικής της Baidu.

Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, το κόστος τέτοιων project έχει μειωθεί κατά περίπου 80% από πέρυσι, πρόσθεσε. Το κόστος ανέρχεται σε περίπου 100.000 γιουάν (14.300 δολάρια) το χρόνο για ένα τρισδιάστατο και 20.000 γιουάν για ένα δισδιάστατο εικονικό άτομο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments