Διεθνή

Ο Ιμάμογλου μηνύει τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας

Ο Ιμάμογλου μηνύει τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Με μηνύσεις «απαντά» ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στις κατηγορίες του καθεστώτος για απασχόληση στον δήμο «ατόμων σχετικών με την τρομοκρατία».

Με μηνύσεις «απαντά» ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στις κατηγορίες του καθεστώτος για απασχόληση στον δήμο «ατόμων σχετικών με την τρομοκρατία».

Συγκεκριμένα, ο Ε. Ιμάμογλου απαντά ότι ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος είναι αρμόδιος για το σύνολο των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαπράττει παράβαση καθήκοντος. Ο υπουργός Σουλειμάν Σοιλού έχει ισχυριστεί ότι μέρος του προσωπικού του δήμου Κωνσταντινούπολης σχετίζεται με τρομοκρατικές δράσεις και εμπλέκεται σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Η δική μας απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την υποβολή μηνύσεων εναντίον του κ. Υπουργού. Είναι ένα ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας και όπως καλά ξέρετε, με αυτά τα ζητήματα εμείς δεν παίζουμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σημειώνουμε ότι, τον περασμένο Απρίλιο, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού υπέβαλε μήνυση εναντίον του Εκρέμ Ιμάμογλου. Στην μήνυση αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης αποκάλεσε «ηλίθιο» τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος προσέφυγε στην Γενική Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης.

Ο Ιμάμογλου διένειμε αντίτυπο από Έγγραφο Έρευνας Ασφαλείας και Αρχειοθέτησης που εστάλη στον Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης από το Γραφείο του Κυβερνήτη της Σμύρνης και τόνισε:  «Σύμφωνα με το νόμο, η απόλυση γίνεται με την έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών. Γιατί ο Υπουργός Εσωτερικών δεν κίνησε την διαδικασία εναντίον μου, όπως την προβλέπει ο νόμος; Αυτό είναι παραμέληση καθήκοντος από την πλευρά του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης του κ. Ερντογάν».

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και επτά μήνες για εξύβριση δημοσίων προσώπων και ότι αποτελεί το αντίπαλο δέος σε πιθανή αναμέτρησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν. Σύμφωνα με όλα τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, εάν ο Ιμάμογλου αποφυλακιζόταν και ετίθετο επικεφαλής της πολυκομματικής αντιπολίτευσης, θα μπορούσε να μετατρέψει την αναμέτρηση με τον Ερντογάν σε αμφίρροπη πολιτική αναμέτρηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments