Διεθνή

Ερντογάν: Πιθανόν να επισπευθούν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές

Ερντογάν: Πιθανόν να επισπευθούν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/sabah

Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. «Γνωρίζετε όλοι την σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εποχικές συνθήκες», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αγκυρα.

Επικοινωνία Ερντογάν και Πούτιν για την Ουκρανία

Τηλεφώνημα είχαν σήμερα το πρωί ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ. Τ. Ερντογάν και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επισήμως από την ρωσική πλευρά, οι δύο ηγέτες δρομολογούν την περαιτέρω σφυρηλάτηση των στρατηγικών – ενεργειακών σχέσεών τους. Ιδιαίτερα, η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, καταγράφηκε «η προτεραιότητα που έχει η υλοποίηση τόσο στρατηγικά σημαντικών κοινών έργων, όπως η δημιουργία περιφερειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Akkuyu».

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν σημείωσαν την πρωταρχική σημασία τέτοιων κοινών έργων όπως η δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Στο σχετικό ανακοινωθέν τονίζεται ακόμη ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ότι στην Τουρκία, στο πλαίσιο της δημιουργίας κέντρου φυσικού αερίου, ότι έχουν ενισχυθεί οι σχετικές υποδομές, ενώ οι εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται. Είπε επίσης ότι στο άμεσο μέλλον σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί η προετοιμασία του οδικού χάρτη του έργου και η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την υλοποίηση».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments