Διεθνή

Ο υβριδικός πόλεμος των Ρώσων χάκερ

Ο υβριδικός πόλεμος των Ρώσων χάκερ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Μια ομάδα Ρώσων χάκερ γνωστών ως «Cold River» στόχευσε, σύμφωνα με το Reuters και τον Guardian, τρία εργαστήρια πυρηνικής έρευνας στις Ηνωμένες Πολιτείες

Μια ομάδα Ρώσων χάκερ γνωστών ως «Cold River» στόχευσε, σύμφωνα με το Reuters και τον Guardian, τρία εργαστήρια πυρηνικής έρευνας στις Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με αρχεία που εξέτσασαν το Reuters και πέντε εμπειρογνώμονες στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Μεταξύ του περασμένου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί την επικράτειά της, οι χάκερ του «Cold River» στόχευσαν τα Εθνικά Εργαστήρια Brookhaven, που βρίσκονται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, στο Argonne του Ιλινόις και τον Lawrence Livermore της Καλιφόρνια.

Τα αρχεία καταγραφής του Διαδικτύου δείχνουν ότι οι χάκερ δημιούργησαν ψεύτικες σελίδες σύνδεσης για κάθε εργαστήριο και έστειλαν email σε πυρηνικούς επιστήμονες για να λάβουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Το Reuters δεν μπόρεσε, όπως αναφέρεται, να προσδιορίσει γιατί στοχοποιήθηκαν αυτά τα εργαστήρια και εάν οι επιθέσεις στους υπολογιστές ήταν επιτυχείς.

Μια εκπρόσωπος του εργαστηρίου Brookhaven αρνήθηκε να σχολιάσει και το Lawrence Livermore’s δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ένας εκπρόσωπος του εργαστηρίου του Argonne παρέπεμψε για ερωτήσεις στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, το οποίο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το «Cold River», το οποίο έχει εντείνει τις επιθέσεις του κατά των συμμάχων του στο Κίεβο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ραντάρ των επαγγελματιών πληροφοριών αφού στόχευσε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου το 2016.

Η ομάδα των Ρώσων χάκερ έχει εμπλακεί σε δεκάδες hacks υψηλού προφίλ τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με αρκετές εταιρείες κυβερνοασφάλειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments