Διεθνή

Ο Μακρόν αντιμετωπίζει ψύχραιμα τα Κίτρινα Γιλέκα

Ο Μακρόν αντιμετωπίζει ψύχραιμα τα Κίτρινα Γιλέκα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων απεύθυνε κάλεσμα για κινητοποιήσεις, αλλά η συμμετοχή των διαδηλωτών ήταν, παρά τις αρχικές προβλέψεις, αισθητά μικρή

Το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων απεύθυνε κάλεσμα για κινητοποιήσεις, αλλά η συμμετοχή των διαδηλωτών ήταν, παρά τις αρχικές προβλέψεις, αισθητά μικρή. Ο Γάλλος πρόεδρος αποδεικνύεται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αρκετά ανθεκτικός και ψύχραιμος απέναντι στους διαδηλωτές.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών συμβολίζονται από τη γαλλική «μπαγκέτα», το καθημερινό ψωμί των Γάλλων. Η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι αρτοποιοί επαναφέρουν το αίτημα για μείωση των τιμών και αρκετοί είναι πολίτες που δυσαρεστούνται από τις αυξήσεις στο καλάθι.

Το κάλεσμα των Κίτρινων Γιλέκων για διαδήλωση αφορούσε κοινωνικά δίκτυα σε μια σειρά από γαλλικές πόλεις, όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και στη Λυών, την Μπεζανσόν, την Καέν, τη Μασσαλία, τη Νίκαια, την Τουλούζη και το Στρασβούργο. Η συμμετοχή ήταν όμως χαμηλή και σίγουρα απογοητευτική για τους διαδηλωτές.

Ο Γάλλος πρόεδρος παρενέβη και τόνισε στους διαδηλωτές δύο στοιχεία. Τους επανέλαβε, αφενός, ότι δεσμεύεται να ζητήσει μειώσεις από τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού και τους ζήτησε, αφετέρου, να εργαστούν περισσότερο.

«Για να κερδίσετε το ψωμί σας, για να πληρώσετε λιγότερα για την μπαγκέτα σας, να εργαστείτε περισσότερες ώρες!», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Το άλλο ανοιχτό θέμα για την μακρονική πλειοψηφία είναι η αλλαγή του ορίου συνταξιοδότησης, που θα κινηθεί προς τα 65 ή και τα 64 έτη. Στον τομέα αυτό εργάζεται κυρίως η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν. Στην ατζέντα της βρίσκονται ορισμένα κρίσιμα ραντεβού με κοινωνικούς εταίρους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments