Πολιτική

Καϊλή: Τους λόγους που συνελήφθη αποκάλυψε ο διευθυντής της Le Soir

Καϊλή: Τους λόγους που συνελήφθη αποκάλυψε ο διευθυντής της Le Soir

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τους λόγους, για τους οποίους οι βελγικές Αρχές συνέλαβαν την Εύα Καϊλή, αποκαλύπτει η βελγική Le Soir.

Τους λόγους, για τους οποίους οι βελγικές Αρχές συνέλαβαν την Εύα Καϊλή, αποκαλύπτει η βελγική Le Soir. Σύμφωνα με δημοσιογράφο που ερευνά την υπόθεση, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς το άσυλο στο Βέλγιο είναι ισχυρό, αν δεν είχε δώσει τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της, Αλέξανδρο.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η Καϊλή βρέθηκε στο κύκλωμα του Παντσέρι από τον σύντροφό της και ότι και οι δύο την χρησιμοποίησαν. Ο διευθυντής της Le Soir Κριστόφ Μπερτί, μιλώντας στον Alpha σχετικά με το Qatar Gate, η Ελληνίδα πολιτικός αποδείχθηκε ιδιαίτερα «χρήσιμη» στην ομάδα Παντσέρι. «Για τον Παντσέρι, ήταν σημαντικό για τη “δουλειά του” για τη βοήθεια του Κατάρ και του Μαρόκου. Θεωρώ ότι η Εύα Καϊλή χρησιμοποιήθηκε, πιθανώς, από τον σύντροφό της και τον Παντσέρι.»

Σύμφωνα με τη Le Soir, αυτό που «έκαψε» την Εύα Καϊλή ήταν το τηλεφώνημα στον πατέρα της για να απομακρύνει τα χρήματα. Αυτός φέρεται να είναι ο βασικός λόγος που η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής οδηγήθηκε στην φυλακή, σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός ότι δεν έπεισε τις Αρχές για το ότι δεν γνώριζε για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της και την προέλευσή τους.

«Η Εύα Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε κάνει το λάθος να δώσει την βαλίτσα στον πατέρα της και να προσπαθήσει να τα απομακρύνει», λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Le Soir. Εκτιμά, επίσης, ότι για το κύκλωμα του Παντσέρι ήταν πολύ σημαντικό να αποσπά θετικές τοποθετήσεις και ψήφους σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πτέρυγα των σοσιαλιστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments