Ελλάδα

Ολική επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Θα γίνουν και τα 140 χλμ [vid]

Ολική επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Θα γίνουν και τα 140 χλμ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο υπουργός τόνισε ότι «στον Έβρο, η Ελληνική αστυνομία με την παρουσία της, απέτρεψε την παράνομη εισβολή στη χώρα, 256.000 παρανόμων μεταναστών

Tην επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλης της μεθορίου στον Έβρο ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ και της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός τόνισε ότι «στον Έβρο, η Ελληνική αστυνομία με την παρουσία της, απέτρεψε την παράνομη εισβολή στη χώρα, 256.000 παρανόμων μεταναστών. Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου προστασίας του πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί ο φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία. Είναι ένα συνολικό μήκος 140 χιλιόμετρα.

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, «η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, για το οποίο το υπουργείο προστασίας του πολίτη, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ολοκληρώσει τη μελέτη και περιμένουμε την τυπική έγκριση του Υπ. Οικονομικών για να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό».Η νέα επέκταση του φράχτη αφορά 35 χλμ. στον κεντρικό Έβρο, στις περιοχές ανάμεσα σε Ψαθάδες Διδυμότειχου και Κορνοφωλιά Σουφλίου. Πρόκειται για ένα χαρακτηρισμένο “κόκκινο σημείο”, γιατί ουσιαστικά τα μονοπάτια των διακινητών βρίσκονται από 400 μετρα μέχρι 1 χιλιόμετρο από την Εθνική Οδό, σε υψόμετρο που είναι πολύ δύσκολη η επέμβαση αστυνομίας και στρατού. Παράλληλα, έχουν προστεθεί ήδη 11χλμ. από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα που έχουν προστεθεί στον παλαιότερο φράχτη με αντιαρματική, αντιαναρριχητική και αντιπλημμυρική λειτουργία στις Καστανιές και στη Βύσσα. Νοτιότερα, υπάρχουν άλλα 28χλμ. στο πέταλο των Φερών. Στόχος: Ακόμα 140 χλμ. φράχτη κατά μήκος του Έβρου για να «σφραγίσει» η περιοχή.

O κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν. Απορρίπτει με ψυχραιμία και απόλυτη αποφασιστικότητα τις προκλήσεις. Η τουρκική ηγεσία γνωρίζει ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η πατρίδα μας έχει ενισχυθεί στρατηγικά, στρατιωτικά, είναι αξιοσέβαστη και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να απειλήσει ούτε ένα χιλιοστό ελληνικής γης, αέρα ή θάλασσας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments