Ελλάδα

Σεισμός στη Λέσβο: Συναγερμός στη Λέσβο – Μικρές υλικές ζημιές σε χωριά

Σεισμός στη Λέσβο: Συναγερμός στη Λέσβο – Μικρές υλικές ζημιές σε χωριά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης (10/1) στη Λέσβο.

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης (10/1) στη Λέσβο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:38 ώρας Ελλάδος, περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου και είχε εστιακό βάθος 12,4 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 267 χλμ. βορειοανατολικά των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χλμ. ανατολικά/νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα – για λόγους ασφαλείας – κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. 

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρος δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές στην περιοχή. Τα σχολεία στο νησί παραμένουν κλειστά.  Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί και ιδιαίτερα στα χωριά της βόρειας Λέσβου.

Παραμένει η επιφυλακτικότητα για το εάν ο σεισμός των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το Σάββατο στις 7 Ιανουαρίου στη Λέσβο ήταν ο κύριος ή όχι, τόνισε από την πλευρά του ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και μέλος της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τη νέα σημερινή δόνηση των 4,8 Ρίχτερ.

“Το 4,8 αγγίζει σχεδόν το 4,9 που ήταν ο εναρκτήριος σεισμός, πριν από τρεις ημέρες. Κατά συνέπεια, δεν έχουμε καθόλου τη βεβαιότητα ακόμα. Παραμένει η επιφυλακτικότητα για το εάν το 4,9 ήταν ο κύριος ή όχι. Νομίζω ότι έχει δρόμο ή ακολουθία μπροστά και θέλω πάρα πολύ μεγάλη προσοχή από όλες τις απόψεις” τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments