Οικονομία

Τέλη Κυκλοφορίας: Στα δημόσια ταμεία έχει μπε το 42% των προσδοκώμενων εισπράξεων

Τέλη Κυκλοφορίας: Στα δημόσια ταμεία έχει μπε το 42% των προσδοκώμενων εισπράξεων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πενήντα ημέρες πριν την εκπνοή της παράτασης για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, έχουν εισπραχθεί περίπου 500 εκατ. ευρώ, έναντι 1,1 δισ. ευρώ που υπολογίζονται τα έσοδα

Πενήντα ημέρες περίπου πριν την εκπνοή της δίμηνης παράτασης που έχει δώσει το ΥΠΟΙΚ για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, και στα δημόσια ταμεία έχει μπει το 42% περίπου των προσδοκώμενων εσόδων. Από τα περίπου 1,1δισ€ που υπολογίζει ότι θα εισπράξει συνολικά το Δημόσιο, έχουν ήδη εισπραχθεί περίπου 500 εκατ€.

Όσον αφορά την ακινησία των Ι.Χ. , στο τέλος Νοεμβρίου 2022 130.000 ιδιοκτήτες είχαν καταθέσει ψηφιακά τις πινακίδες τους, ένας αριθμός που φαίνεται ότι παγιώνεται καθώς και το Νοέμβριο του 2021 σε ακινησία είχαν θέσει τα οχήματα τους περίπου 120.000 ιδιοκτήτες. (Σημειώνεται ότι αν μετά από έλεγχο ένα δηλωθέν ακινητοποιημένο όχημα βρεθεί να κυκλοφορεί, η ακινησία αίρεται αυτομάτως, επιβάλλονται τα τέλη και τα πρόστιμα που προβλέπονται αλλά και διοικητικό πρόστιμο 10.000€. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο τριπλασιάζεται και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη για 3 χρόνια)

Από το Νοέμβριο έως σήμερα , περίπου 7.000 ιδιοκτήτες έχουν κάνει άρση ακινησίας.

«Αστοχία» στην πληρωμή των τελών έως τις 28 Φεβρουαρίου που εκπνέει η διορία, επισύρει πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των τελών εκτός αν τα τέλη είναι έως 30€ οπότε δεν επιβάλλεται πρόστιμο. Το πρόστιμο πέφτει στο 50% εφόσον πρόκειται για επιβατηγό δημοσίας χρήσης.

Τα τέλη για το 2023 είναι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι και η πληρωμή τους μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

-Mobile Banking έχοντας σκανάρει τον QR code που συνοδεύει το ειδοποιητήριο χωρίς να χρειάζεται ο κωδικός πληρωμής και το ποσό. -Web Banking Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF ο οποίος αριθμεί 23 ψηφία. -Μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Κι εδώ θα ζητηθεί ο QR code. -Στα γκισέ των τραπεζών ή σε κάποιο υποκατάστημα ΕΛΤΑ…για τους λιγότερο μυημένους έχοντας προηγουμένως εκτυπώσει το ειδοποιητήριο.

Η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου με χρήση κωδικών taxisnet γίνεται ως εξής :

-Μπαίνω στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ -Εισάγω τους κωδικούς -Πατάω τέλη κυκλοφορίας οχημάτων -Επιλέγω ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας οχημάτων -Εισάγω αριθμό κυκλοφορίας οχήματος -Σώζω το αρχείο που θα προκύψει στο κινητό ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ώστε να είναι έτοιμο για εκτύπωση.

Η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου χωρίς χρήση κωδικών taxisnet γίνεται ως εξής :

-Μπαίνω στο site της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα στα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς -Εισάγω ΑΦΜ και αριθμό κυκλοφορίας οχήματος -Πατάω το κουμπί εκτύπωση ώστε να εμφανιστεί το αρχείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments