Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να «χτίσει» με τέτοια παιχνίδια του

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να «χτίσει» με τέτοια παιχνίδια του

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Περιστέρι επιβεβαίωσε την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου
Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta με τη δική του οπτική το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.Το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Περιστέρι επιβεβαίωσε την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου, μας έδωσε ένα ωραίο θέαμα, με καμιά ντουζίνα ευκαιρίες, συντριπτικά περισσότερες για τους «ερυθρόλευκους», όμως με τη δική μου κρίση δεν ήταν βήμα προς τα εμπρός για την ομάδα του Μίτσελ, αλλά πιο πολύ βήμα προς τα πίσω σύμφωνα με το gazzetta.gr.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να χάσει τη νίκη (2-2) ο Ολυμπιακός σε αυτό το παιχνίδι. Κάνει τη μαγκιά και γυρίζει το ματς από 0-1 σε 2-1 παρότι έχανε από το 8’. Και το γυρίζει το ματς πειστικά, με κυριαρχικό ποδόσφαιρο και τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Πάει λοιπόν στο ημίχρονο με 2-1 μπροστά στο σκορ και με το που ξεκινάει το β΄ ημίχρονο (51’) τρώει γκολ. Καταλαβαίνω ότι θα πεί ένας άλλος, δεν χάθηκε ο κόσμος ρε φίλε που έφαγε ένα γκολ σε παιχνίδι Κυπέλλου με την πρόκριση να έχει κριθεί, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και δεν είναι έτσι γιατί ο Ολυμπιακός, είτε με τις ρεζέρβες του, όπως χθες, είτε με τους βασικούς του, έτσι κάνει συνήθως, δεν ξεκινάει καλά τα παιχνίδια του στο β΄ ημίχρονο.

Εξ ου κι έχασε 1-2 από τον ΠΑΟΚ με γκολ στο 56’. Εξ ου και το μοναδικό γκολ που έχει βάλει στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου στα 12 τελευταία παιχνίδια του ήταν εκείνο του Μαρσέλο στο πρώτο ματς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, στο 50ο λεπτό. Κι όμως, το ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου είναι από τα πιο καθοριστικά χρονικά σημεία ενός αγώνα: όταν σκοράρεις εσύ ανεβάζεις πολύ την ψυχολογία σου, όταν το φας εσύ έρχεται ο εκνευρισμός στο παιχνίδι σου.

Και είναι κι ο τρόπος που δέχθηκε ο Ολυμπιακός το γκολ: ξανά από στημένη φάση. Με το συγκεκριμένο κουσούρι πλέον να έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό. Αυτή τη φορά ήταν ο Μαρσέλο που άφησε το μαρκάρισμα πάνω στον παίκτη του και του επέτρεψε να σκοράρει. Σε κάθε περίπτωση είναι κι ένας διαφορετικός «ερυθρόλευκος» που δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Παρεμπιπτόντως, ο Τζολάκης πήγε να διώξει την μπάλα, αλλά το σουτ ήταν δυνατό και δεν τα καταφερε. Άτυχος ο Νο 2 γκολκίπερ του Ολυμπιακού, αφού και το πρώτο γκολ ήταν πολύ δύσκολο να το αποφύγει, με συνέπεια να φάει δύο γκολ σε ένα ματς που χρειάστηκε να επέμβει τρεις φορές.

Γιατί δίνω βάση στην απώλεια μίας νίκης στο Κύπελλο, που δεν θα σήμαινε και πολλά πράγματα; Μα έτσι χτίζεται η νοοτροπία νικητή, την οποία ο Ολυμπιακός την έχει απωλέσει ολόκληρο το 2022! Όταν δεν θα κρατήσεις το 2-1 στο Περιστέρι για το Κύπελλο, όταν δεν θα κρατήσεις το 3-2 στην Ισπανία στο φιλικό με την Σταντάρ Λιέγης (ισοφαριζόμενος σε 3-3 στο 90’), έτσι δεν θα το κρατήσεις το 2-0 και στα Γιάννινα, ισοφαριζόμενος σε 2-2 από τον ΠΑΣ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όχι όπως νομίζουν οι πολλοί ότι είναι. Χρειάζεται βήματα, λιθαράκια.

Ο Ολυμπιακός μόλις την περασμένη Κυριακή έκανε τρεις σερί νίκες στο φετινό πρωτάθλημα-κανονικά πρέπει να μιλάμε για ρεκόρ ντροπιαστικό. Κι αντί να νικήσει και χθες, όχι απλά απέτυχε να το κάνει, αλλά στο β΄ ημίχρονο ο Ατρόμητος είχε ευκαιρίες και να κερδίσει 3-2! Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στα Γιάννινα, όπου ο ΠΑΣ πήγε να κάνει 3-2 στο β΄ ημίχρονο το εις βάρος του 0-2. Δηλαδή, πώς θα κερδίσει ο Ολυμπιακός τα τρία ντέρμπι που έρχονται στη συνέχεια; Κανένα ντέρμπι δεν έχει πάρει φέτος. Κι από τον Άρη έχει χάσει. Για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ, πρέπει πρώτα να κερδίσει την Κυριακή τον Άρη. Το ποδόσφαιρο έχει λογική, μην στεκόμαστε στις εξαιρέσεις.

Για εμένα ο Μίτσελ καλά έκανε και πήρε το ρίσκο και δεν έβαλε ούτε ένα λεπτό τους 11 βασικούς του χθες! Ο αγωνιστικός χώρος ήταν απαράδεκτος (απορώ με τον Ατρόμητο και τον Δήμο πώς το έχουν αφήσει έτσι το τερέν) και ο Ολυμπιακός, όπως σημείωνα από χθες, έχει να παίξει Κυριακή με Άρη, Τετάρτη ξανά με Άρη, Κυριακή στο Περιστέρι πάλι και Τετάρτη στο Χαριλάου. Ήταν καλό που οι 11 βασικοί βρήκαν την ευκαιρία από τον προπονητή τους να πάρουν μία ανάσα πριν από ένα πολύ βαρύ δεκαήμερο, με τέσσερα σκληρά παιχνίδια.

Απορώ, από την άλλη, γιατί άργησαν, για μία ακόμη φορά, να γίνουν οι αλλαγές. Ποιος ο λόγος να ταλαιπωρείται ο (πραγματικά πολύ καλός) στο α΄ ημίχρονο Ελ Αράμπι, αφού ήταν ολοφάνερο από τις αρχές του β΄ ημιχρόνου ότι τα είχε φτύσει; Ας έμπαινε πιο νωρίς ο Ουί Τζο, που τουλάχιστον θα έτρεχε. Ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν ωσεί παρών κι έμεινε 66 λεπτά στο παιχνίδι. Κι ο Μαρσέλο μετά το 70’ είχε «παραδώσει» κι όμως έπαιξε όλο το 90λεπτο. Θα μπορούσε να είναι στην 20άδα ο Αγκιμπού, για να υπήρχε και μία τέταρτη αλλαγή. Παρεμπιπτόντως, ο ίδιος ο Μίτσελ με το να τον αφήνει συνεχώς εκτός 20άδας, όχι άδικα, παραδέχεται επί της ουσίας το λάθος του να δουλέψει μαζί του ως βασικό στην ενδεκάδα σε όλη τη χειμερινή προετοιμασία….

Οκ, να αντιληφθώ ότι αυτή η…φαεινή ιδέα να παίξει κεντρικός στόπερ σε άμυνα τριών ο Μπουχαλάκης, που ελπίζω να μην το ξανακάνει ο Μίτσελ ούτε σε δίτερμα στο Ρέντη (!), έγινε για να βοηθηθεί ο Μαρσέλο. Να γίνεται αριστερός μπακ ο αριστερός στόπερ Ρέτσος, ώστε να τον καλύπτει αμυντικά τον Βραζιλιάνο. Ήταν 4-1 το πρώτο παιχνίδι, το είχε καθαρίσει με δύο γκολ ο Μαρσέλο, μπορείς να πεις ότι έπρεπε να παίξει χθες, δικαιώθηκε δε και με το νέο ωραιότατο γκολ που έβαλε.

Αλλά πραγματικά για ποιο λόγο πρέπει οι αλλαγές να γίνονται τόσο αργά σε κάθε παιχνίδι, την στιγμή κατά την οποία μάλιστα ο Ολυμπιακός σχεδόν σε κάθε παιχνίδι του έχει θεαματικά πιο χαμηλές στροφές στα β΄ ημίχρονα του, κάτι που εγείρει πιθανόν και ζήτημα δυνάμεων, αντοχών κλπ;.

Άσχετο: Το έγραψε η χθεσινή Corriere για τον Μίλικ. Ότι το καλοκαίρι του 2020 είχε αρνηθεί προσφορά του Ολυμπιακού για να έρθει να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 29χρονος τώρα Πολωνός διεθνής (67 φορές-16 γκολ) στράικερ ήταν σε κόντρα τότε με τη Νάπολι και η ιταλική ομάδα τον έδινε δανεικό, με τον Μίλικ να αρνείται και να δέχεται να φύγει μόνο έξι μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2021 όταν πήγε στη Μαρσέιγ, πάντα ως δανεικός. Νομίζω ότι θα ήταν πραγματικά μία σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments