Διεθνή

Μαφία: Το αφεντικό συνελήφθη

Μαφία: Το αφεντικό συνελήφθη

Πηγή Φωτογραφίας: Carabinieri via AP/zougla.gr

Ο Μεσίνα Ντενάρο συνελήφθη σε μια υγειονομική μονάδα στο Παλέρμο, στην οποία είχε μεταβεί για να υποβληθεί σε κάποιες ιατρικές εξετάσεις.

Στο Παλέρμο της Σικελίας συνελήφθη το «Αφεντικό» της Μαφίας, o 60χρονος Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος καταζητούνταν εδώ και τριάντα χρόνια. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «δικαίωση» των προσπαθειών των ιταλικών διωκτικών αρχών, ενώ κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μιλούν για νίκη της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Ο Μεσίνα Ντενάρο συνελήφθη σε μια υγειονομική μονάδα στο Παλέρμο, στην οποία είχε μεταβεί για να υποβληθεί σε κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Τις έρευνες συντόνισαν ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας του Παλέρμο, Μαουρίτσιο Ντε Λουτσία και ο αναπληρωτής Πάολο Γκουίντο.

Ο Μεσίνα Ντενάρο είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στις δολοφονίες του 1992 των εισαγγελέων κατά της μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο ενώ αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το ρόλο του σε βομβιστικές επιθέσεις στη Φλωρεντία και στη Ρώμη, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι το 1993.

Ο Ντενάρο έχει διαπρέψει στο εμπόριο κοκαΐνης και είναι γνωστός για τις διασυνδέσεις με την παράνομη μετακίνηση ηρωίνης, καθώς και για τις επαφές τουμε κολομβιανά καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών. Είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Διαβολικός» λόγω της ξεχωριστής ικανότητάς του να βρίσκει λύσεις απέναντι στις πιο δύσκολες καταστάσεις για τον ίδιο και την Cosa Nostra. Ο Ντενάρο έχει, ακόμη,  μερίδια σε μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Σικελίας και διαθέτει τεράστιους ελαιώνες

Οι αστυνομικές αρχές λαμβάνουν τώρα πρόσθετα μέτρα για την προστασία τους από πιθανό χτύπημα αφοσιωμένων συνεργατών του «Αφεντικού».

Την ίδια στιγμή, η ιταλική κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για την σύλληψη του, εδώ και τρεις δεκαετίες, υπόπτου.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι «η κυβέρνηση  διαβεβαιώνει ότι ο αγώνας κατά του εγκλήματος της μαφίας θα συνεχιστεί χωρίς ανάπαυλα, χωρίς διαλείμματα».

Ο ΜατέοΣαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, ανέφερε πως «μετά από τριάντα χρόνια φυγής και κυνηγητού, το μοναδικό «αφεντικό» συνελήθη και οδηγήθηκε με χειροπέδες στην Αστυνομία. Με βαθιά συγκίνηση ευχαριστώ τις γυναίκες και τους άνδρες των αρμόδιων κρατικών οργάνων, που δεν τα παράτησαν ποτέ, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι αργά ή γρήγορα ακόμη και οι μεγαλύτεροι εγκληματίες σε φυγή κυνηγούνται και οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Είναι μια όμορφη μέρα για την Ιταλία και μια προειδοποίηση για τη μαφία: οι θεσμοί και οι ένστολοι ήρωές μας δεν τα παρατάνε ποτέ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments