Κόσμος

Νίκος Αναστασιάδης: «Έχει μια μέρα διορία ο απεσταλμένος του ΟΗΕ να αποκαταστήσει την πραγματικότητα» [vid]

Νίκος Αναστασιάδης: «Έχει μια μέρα διορία ο απεσταλμένος του ΟΗΕ να αποκαταστήσει την πραγματικότητα» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα τουρκοκυπριακής εφημερίδας στην οποία ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ φέρεται να είπε πως «οι Ελληνοκύπριοι παραπονιούνται συνέχεια αντί να δρουν»

Στα άκρα φαίνεται πως φτάνει η σχέση της Κύπρου με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ, μετά τη δημοσίευση της τουρκοκυπριακής Γενί Ντουζέν. Στο δημοσίευμα ο ειδικός αντιπρόσωπος φέρεται να λέει πως «οι Ελληνοκύπριοι μόνο παραπονιούνται αντί να ενεργούν», με τον ΟΗΕ να διαψεύδει το δημοσίευμα μέσω twitter, κάτι που δεν αρκεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά καθώς δεν αναφέρθηκε άμεσα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα.

«Δεν θέλω να θεωρήσω ότι ελέχθη κάτι ανάλογο» απάντησε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει φερόμενες δηλώσεις του ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ Κόλιν Στιούαρτ όπως δημοσιεύονται σε τ/κ εφημερίδα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση στη Λάρνακα, για να τιμηθούν οι επαγγελματίες υγείας, ο Πρόεδρος είπε ότι «θα αναμένουμε μέχρι αύριο».

«Έχει προκληθεί ο κ. Στιούαρτ για να αποκαταστήσει την πραγματικότητα. Αν όντως ελέχθησαν κάτι ανάλογα, το ελάχιστο που θα μπορούσε να λεχθεί είναι ότι δεν μιλούμε πια για εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, αλλά για εκπρόσωπο όσων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», ανέφερε.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου κάλεσε τον Στιούαρτ να διευκρινίσει άμεσα την αλήθεια και όχι με γενικόλογες τοποθετήσεις μέσω twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments