Διεθνή

Τουρκία: Απάντηση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν με το τραγούδι «Bye Bye Love»

Τουρκία: Απάντηση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν με το τραγούδι «Bye Bye Love»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Όλο και πιο σκληρή γίνεται η προεκλογική διαμάχη στην Τουρκία, με τις αιχμές ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την αντιπολίτευση να μεταφέρονται και στα social media.

Όλο και πιο σκληρή γίνεται η προεκλογική διαμάχη στην Τουρκία, με τις αιχμές ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την αντιπολίτευση να μεταφέρονται και στα social media. Οι πολιτικοί αρχηγοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που διαθέτουν προκειμένου να εκτοξεύσουν τη δημοφιλία τους. 

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θέλησε να «τρολάρει» τον Ερντογάν με ένα απόσπασμα από γνωστή τουρκική σειρά, που δείχνει τους πρωταγωνιστές να φεύγουν ηττημένοι, ενώ ακούγεται το τραγούδι «Bye Bye Love», απαντώντας ουσιαστικά στο «Αντίο κύριε Κεμάλ», που είναι το νέο προεκλογικό σλόγκαν του Ερντογάν κατά του πολιτικού του αντιπάλου, στον απόηχο της δήλωσης Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος έχρισε εαυτόν υποψήφιο δηλώνοντας «Είμαι ο Κεμάλ, έρχομαι».

Η σημερινή ανάρτηση συνοδεύεται και από αιχμές για το κράτος διαφθοράς που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση ότι έχει συστήσει ο Τούρκος πρόεδρος. «Συμμορία των 5 (εργολάβων), ξέρετε υπήρχε ένα τραγούδι που…».

Η επίθεση Ερντογάν σε Κιλιτσντάρογλου: «Αντίο κύριε Κεμάλ»

Νωρίτερα, επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε εξαπολύσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ενώ έθιξε και το θέμα την ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Στα τουρκικά η λέξη «bay» σημαίνει «κύριος». Ο Ερντογάν παίρνοντας την ευγενική προσφώνηση προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και το αγγλικό «bye bye», που στα τουρκικά γράφεται «bay bay» και έβγαλε νέο σλόγκαν προεκλογικό κατά του πολιτικού του αντιπάλου: «Bay Bay Kemal». Αυτό το λογοπαίγνιο έρχεται στον απόηχο της δήλωσης Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος έχρισε εαυτόν υποψήφιο δηλώνοντας «Είμαι ο Κεμάλ, έρχομαι».

«Κατά καιρούς τον αποκαλούμε ‘κύριο Κεμάλ’. Ο κ. Κεμάλ έβγαλε σύνθημα χωρίς να καταλάβει το επιφώνημα στο τέλος της δήλωσής του. Όπως σε κάθε δουλειά της χώρας, στο χέρι μας είναι να βρούμε το σύνθημα της αντιπολίτευσης. Επειδή άρεσε τόσο πολύ στον κ. Κεμάλ αυτή η έκφραση, επιτρέψτε μου να του δώσω το νέο σύνθημα που μπορεί να χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα. Στο καλό κύριε Κεμάλ (Bay bay Kemal). Καλή τύχη, με το καλό να του φανεί χρήσιμο», είπε ο Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments