Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε λευκό κλοιό η χώρα – Live η πορεία του φαινομένου

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε λευκό κλοιό η χώρα – Live η πορεία του φαινομένου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Από τη Φλώρινα ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” με έντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Από τη Φλώρινα ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” με έντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ψύχους του φετινού χειμώνα. Μέχρι και την Τρίτη, η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη θα πλήξει και τη χώρα μας, φέρνοντας χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, πιθανόν και στο κέντρο της Αθήνας. Ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά δέκα βαθμών δημιουργώντας τις συνθήκες για επικράτηση ισχυρού παγετού στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στα πελάγη, έως 9 μποφόρ. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων, Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, Περιφέρειας και Δήμων, για τον καλύτερο συντονισμό και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας και των Σποράδων προειδοποιώντας του για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην περιοχή τους. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην βόρεια, βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική.

Σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία αποφασίστηκε η διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και δυνάμεων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε σταθμούς βάσης, ιδιαιτέρως σε περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν. Ειδικότερα, στην Αττική έχουν δημιουργηθεί 10 σταθμοί βάσης σε κομβικά σημεία, κυρίως βόρεια της Περιφέρειας Αττικής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων συντονίζουν την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης. Είναι συνεχής η επαφή με όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις Περιφέρειες, τους Δήμους της χώρας, καθώς και τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία.

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο με αντιολισθητικά μέσα. Οι οδηγοί οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας τους. Από σήμερα το πρωί και τις επόμενες ημέρες ειδικά συνεργεία της Τροχαίας βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού μας δικτύου και πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους.

Δείτε live την πορεία της “Μπάρμπαρα”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments