Διεθνή

Η Πορτογαλία ενισχύει την Ουκρανία με Leopard 2

Η Πορτογαλία ενισχύει την Ουκρανία με Leopard  2

Πηγή Φωτογραφίας: zougla.gr

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποστείλει τεθωρακισμένα οχήματα Leopard 2 στην Ουκρανία

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποστείλει τεθωρακισμένα οχήματα Leopard 2 στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα ενημέρωνε ότι η υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Γερμανία για την απόκτηση των απαραίτητων ανταλλακτικών για την επισκευή των δεξαμενών που δεν είναι λειτουργικά.

Η Πορτογαλία θα παραδώσει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα το Σάββατο, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης δήλωσε ότι η Λισαβόνα συζητά με τη Γερμανία την προμήθεια ανταλλακτικών έως τα τέλη Μαρτίου για την επισκευή των Leopard 2 που βρίσκονται επί του παρόντος σε πορτογαλικά αποθέματα.

«Δεν ξέρω πόσα τανκς θα παραδοθούν στην Ουκρανία, αλλά θα ανακοινώσουμε τον αριθμό όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή», είπε ο Αντόνιο Κόστα στο πρακτορείο ειδήσεων Lusa κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Αυτό χωρίς «η Πορτογαλία να πάψει να έχει ανέπαφη τη στρατιωτική της ικανότητα», είπε ο Κόστα, ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα του έχει «υποχρεώσεις» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και πρέπει να διατηρεί διαθέσιμο εξοπλισμό σε περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε επέμβαση.

Ο αρχηγός του επιτελείου του πορτογαλικού στρατού, ναύαρχος Αντόνιο Σίλβα Ριμπέιρο, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Πορτογαλία διέθετε 37 άρματα μάχης Leopard 2, αλλά σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο τα περισσότερα δεν είναι σε κατάσταση λειτουργίας και θα πρέπει να επισκευαστούν πριν μεταφερθούν.

Ο Κόστα επεσήμανε ότι η Πορτογαλία ξεκίνησε μια επιχείρηση υλικοτεχνικής υποστήριξης με την Γερμανία για την απόκτηση εξαρτημάτων που επιτρέπουν την ανάκτηση άλλων αρμάτων μάχης.

Η Πορτογαλία είχε ήδη επιβεβαιώσει ότι ήταν διαθέσιμη να στείλει άρματα μάχης τύπου Leopard 2 στην Ουκρανία και πριν από δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε ότι θα προμήθευε μια δεύτερη παρτίδα 14 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού M113, οκτώ γεννήτριες υψηλής χωρητικότητας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πυρομαχικά και δύο τόνους ιατρικού εξοπλισμού .

Με αυτό το νέο πακέτο, η Πορτογαλία έχει μεταφέρει 532 τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments