Διεθνή

Le Figaro: Ταξιδιωτική οδηγία της Γαλλίας για την Τουρκία

Le Figaro: Ταξιδιωτική οδηγία της Γαλλίας για την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: tinealarissa.gr

Ο ιστότοπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας υπογραμμίζει ότι «ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης» παραμένει «υψηλός» στην Τουρκία και ειδικότερα στην Κωνσταντινούπολη

Ο ιστότοπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας υπογραμμίζει ότι «ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης» παραμένει «υψηλός» στην Τουρκία και ειδικότερα στην Κωνσταντινούπολη. Οι Γάλλοι τουρίστες πρέπει να βρίσκονται στην «μέγιστη επαγρύπνηση» για τη δική τους ασφάλεια, τονίζει περαιτέρω ο ιστότοπος.

Αναλυτικά, ιδιαίτερα τουριστικά μέρη, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, αποθαρρύνονται ιδιαίτερα. Η γαλλική διπλωματία καλεί τους ταξιδιώτες να μην συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις.

Πίσω από τέτοιες συστάσεις, εκφράζεται ο φόβος για πιθανά αντίποινα για το κάψιμο του Κορανίου την περασμένη εβδομάδα στη Στοκχόλμη κατά την διάρκεια αντιτουρκικών διαδηλώσεων. Αντίγραφα του ιερού κειμένου του Ισλάμ κάηκαν από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή που ισχυρίζεται ότι διαμαρτύρεται για το βέτο της Τουρκίας στην είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Άλλα Κοράνια είχαν επίσης καεί ή βεβηλωθεί σε παρόμοιες διαδηλώσεις στην Κοπεγχάγη και τη Χάγη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments