Διεθνή

Βερολίνο: Μοιράζει voucher στους νέους 50 ευρώ για θέατρα, μουσεία, clubs

Βερολίνο: Μοιράζει voucher  στους νέους 50 ευρώ για θέατρα, μουσεία, clubs

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Από την 1η Φεβρουαρίου, οι νέοι του Βερολίνου ηλικίας μεταξύ 18 και 23 ετών μπορούν να εγγραφούν για μια Jugendkulturkarte, ή κάρτα νεανικής κουλτούρας

Το ποσό των 50 ευρώ μοιράζει σε όλους τους νέους το Βερολίνο, για να βγουν έξω και να απολαύσουν τους πολιτιστικούς χώρους και τις εκδηλώσεις της πόλης.

Από την 1η Φεβρουαρίου, οι νέοι του Βερολίνου ηλικίας μεταξύ 18 και 23 ετών μπορούν να εγγραφούν για μια Jugendkulturkarte, ή κάρτα νεανικής κουλτούρας. Το ποσό των 50 ευρώ που πιστώνεται στην κάρτα μπορεί να δαπανηθεί σε 200 χώρους σε όλη την πόλη. Ανάμεσα σε αυτούς είναι θέατρα, μουσεία, ακόμη και νυχτερινά clubs.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον Klaus Lederer, γερουσιαστή για τον Πολιτισμό και την Ευρώπη, τον Δεκέμβριο. «Η συμμετοχή όλων των Βερολινέζων στην τέχνη και τον πολιτισμό είναι πολύ σημαντική για μένα. Η κάρτα νεανικής κουλτούρας για άτομα 18 έως 23 ετών απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό που μόλις τώρα γνωρίζει το ποικιλόμορφο πολιτιστικό τοπίο του Βερολίνου μετά τους περιορισμούς των τελευταίων ετών», είπε.

Οι αρχές του Βερολίνου ελπίζουν επίσης ότι αυτή η πρωτοβουλία θα ενισχύσει τους ψυχαγωγικούς και πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

Οι κάρτες είναι διαθέσιμες από τις δημόσιες βιβλιοθήκες μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι πιστώσεις των 50 ευρώ ισχύουν μέχρι τις 30 Απριλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments