Διεθνή

Η Ρωσία πραγματοποίησε «μαζική επίθεση» σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

Η Ρωσία πραγματοποίησε «μαζική επίθεση» σε ενεργειακές εγκαταστάσεις  της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Μόσχα ανέφερε ότι το πλήγμα είχε επίσης εμποδίσει τη μεταφορά ξένων όπλων και πυρομαχικών σιδηροδρομικώς στα πεδία μάχης στην Ουκρανία

Η Ρωσία πραγματοποίησε «μαζική επίθεση» σε κρίσιμες ενεργειακές εγκαταστάσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας την Παρασκευή, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Aμυνας σήμερα, Σάββατο.

Στην καθημερινή του ενημέρωση, το υπουργείο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενεργειακές εγκαταστάσεις που ισχυρίστηκε ότι έπληξε. Ανέφερε ότι το πλήγμα είχε επίσης εμποδίσει τη μεταφορά ξένων όπλων και πυρομαχικών σιδηροδρομικώς στα πεδία μάχης στην Ουκρανία.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν αργά την Παρασκευή ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερους από 100 πυραύλους και πραγματοποίησαν 12 αεροπορικές επιθέσεις και 20 βομβαρδισμούς. Ανέφερε ότι καταστράφηκαν 61 ρωσικοί πύραυλοι κρουζ.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Ρωσία έπληξε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας σε έξι περιοχές με πυραύλους και μη στελεχωμένα αεροσκάφη, προκαλώντας μπλακ άουτ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επιτεθεί σε μη στρατιωτικές υποδομές μακριά από τις πρώτες γραμμές του μετώπου, αφήνοντας εκατομμύρια Ουκρανούς χωρίς ρεύμα, θέρμανση ή νερό για μέρες στη μέση του χειμώνα.

Την ίδια στιγμή, τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν τη Χερσώνα στον Νότο περισσότερες από 60 φορές χρησιμοποιώντας πυροβολικό, αντιαεροπορικά όπλα, όλμους και τανκς το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Τρεις πολίτες υπέστησαν «τραυματισμούς διαφόρων βαθμών σοβαρότητας», ανέφερε ανάρτηση στο Telegram, η οποία προσέθεσε ότι ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στη Χερσώνα 16 φορές χθες, καταστρέφοντας κατοικίες και κτίρια του σιδηροδρομικού σταθμού.

Παράλληλα, ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας στις πρώτες φάσεις της σύγκρουσης, είπε ότι «οι συνομιλίες αποκλείονται». Ανήρτησε στο Twitter ότι η Μόσχα αρνείται να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη και να παραδεχτεί τα «εγκλήματα».

Πηγή: Reuters, Guardian

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments