Διεθνή

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για δικά της… «μπαλόνια» που παραβίασαν τον εναέριο χώρο

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για δικά της… «μπαλόνια» που παραβίασαν τον εναέριο χώρο

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Η Κίνα δήλωσε σήμερα ότι αμερικανικά μπαλόνια μεγάλου ύψους πέταξαν μέσα στον εναέριο χώρο της χωρίς άδεια περισσότερες από 10 φορές από την αρχή Ιανουαρίου 2022.

Η Κίνα δήλωσε σήμερα ότι αμερικανικά μπαλόνια μεγάλου ύψους πέταξαν μέσα στον εναέριο χώρο της χωρίς άδεια περισσότερες από 10 φορές από την αρχή Ιανουαρίου 2022. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Πεκίνο, δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερωτηθείς πώς η Κίνα απάντησε στις υπερπτήσεις αυτές, ο Ουάνγκ δήλωσε πως η απάντηση της Κίνας σε τέτοια επεισόδια είναι υπεύθυνη και επαγγελματική.

Ο ισχυρισμός αυτός της Κίνας διατυπώνεται αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα αυτό για το οποίο λένε πως ήταν ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας. Το Πεκίνο λέει πως το μπαλόνι ήταν ένα αερόπλοιο μη στρατιωτικών ερευνών και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για υπερβολική αντίδραση.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταρρίψει στη συνέχεια τρία άλλα ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments