Διεθνή

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουρουγουάης ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό πάνω από το Termas de Almirón [vid]

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουρουγουάης ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό πάνω από το Termas de Almirón [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Posterazzi

Το τελευταίο 48ωρο καταρρίφθηκαν τρία αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα σε Αλάσκα, Καναδά και πάνω από τη λίμνη στο Μίσιγκαν από ισάριθμα F-22 της αμερικανικής Αεροπορίας

Συναγερμός σήμανε στην Αεροπορία της Ουρουγουάης, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της, μετά την εμφάνιση στον ουρανό, λάμψεων αγνώστου προελεύσεως, στην περιοχή Termas de Almirón.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουρουγουάης διαβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να διευκρινιστούν τα γεγονότα που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, σχετικά με πολλά φώτα που εμφανίστηκαν στον ουρανό τις τελευταίες ημέρες.

Η παρατήρηση των φώτων σημειώθηκε στο Termas de Almirón , στο Πέισαντου , στα δυτικά της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Δεδομένων των καταγγελιών που ελήφθησαν σχετικά με τη θέαση φώτων που αναβοσβήνουν στον ουρανό, έχει διαταχθεί η παρέμβαση της Επιτροπής Παραλαβής και Διερεύνησης Καταγγελιών Αγνώστων Ιπτάμενων Αντικειμένων (CRIDOVNI)», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Ουρουγουάης.Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, οι αρχές έχουν ήδη αναπτύξει ειδικούς ερευνητές στην περιοχή για να «συλλέξουν πληροφορίες και να ανακρίνουν μάρτυρες».

Είναι το τρίτο ιπτάμενο αντικείμενο μέσα σε τρεις ημέρες το οποίο καταρρίπτεται από τις ΗΠΑ.

Τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά τις τελευταίες ημέρες δεν έμοιαζαν με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στ’ ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας και ήταν πολύ μικρότερα, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Αυτά τα αντικείμενα δεν έμοιαζαν πολύ και ήταν πολύ μικρότερα από το μπαλόνι της Κίνας και δεν θα τα χαρακτηρίσουμε οριστικά μέχρι να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τα συντρίμμια, ένα θέμα για το οποίο εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε απάντηση ερωτήσεων που αφορούσαν το σχόλιο του επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πίστευαν πως τα μη επανδρωμένα αντικείμενα ήταν μπαλόνια.

Από την πλευρά του, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έδωσε εντολή σε ομάδες έχουν αναπτυχθεί αναζητώντας το κυλινδρικό αντικείμενο που κατέρριψε το Σάββατο αμερικανικό μαχητικό πάνω από τα εδάφη της επαρχίας Γιούκον, ώστε να μπορέσουν να το αναλύσουν και να μάθουν περισσότερα για την αποστολή του.

«Ομάδες εντοπισμού βρίσκονται στο πεδίο αναζητώντας το αντικείμενο για να το αναλύσουν. Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη που έχουμε να μάθουμε γι’ αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που η ανάλυση αυτού του αντικειμένου θα είναι πολύ σημαντική», είπε ο Τριντό στους δημοσιογράφους.

«Άγνωστο αντικείμενο» εμφανίστηκε και στην Κίνα

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός σήμανε και στην Κίνα για την εμφάνιση ενός «αγνώστου αντικειμένου» και μάλιστα οι κινεζικές Αρχές δηλώνουν έτοιμες να το καταρρίψουν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Κίνα ετοιμάζεται να καταρρίψει ένα άγνωστο αντικείμενο που εντοπίστηκε να πετά πάνω από το λιμάνι της πόλης Qingdao.

Ένας υπάλληλος της περιοχής Jimo του Qingdao είπε ότι «οι αρμόδιες Αρχές» ετοιμάζονται να καταρρίψουν το αντικείμενο. Ο υπάλληλος δεν ενημερώθηκε ποιο ήταν το αντικείμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments