Διεθνή

Παιδόφιλοι – τέρατα στην Πορτογαλική Εκκλησία

Παιδόφιλοι – τέρατα στην Πορτογαλική Εκκλησία

Πηγή Φωτογραφίας: pentapostagma

Σε σχεδόν 5.000 ανέρχεται ο αριθμός των παιδιών, που έπεσαν θύματα ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας της Πορτογαλίας.

Σε σχεδόν 5.000 ανέρχεται ο αριθμός των παιδιών, που έπεσαν θύματα ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας της Πορτογαλίας. Η αποκάλυψη της αρμόδιας επιτροπής συγκλονίζει την πορτογαλική κοινωνία και την ευρύτατη κοινότητα των πιστών της Καθολικής Εκκλησίας.

Σε έκθεση επιτροπής επιφορτισμένης να διευρευνήσει ενδεχόμενα σεξουαλικά σκάνδαλα, αναφέρεται ότι τουλάχιστον 4.815 παιδιά έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εντός της Πορτογαλικής Καθολικής Εκκλησίας. Οι περισσότεροι από τους δράστες είναι ιερείς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής παιδοψυχίατρο Πέδρο Στρεχτ.

Μάλιστα, ο παιδοψυχίατρος τόνισε πως αυτά τα ευρήματα, στα οποία οδηγήθηκε έως τώρα η επιτροπή, είναι μόνον  «η κορυφή του παγόβουνου» και κάλεσε τα θύματα να καταγγείλουν εμπιστευτικά το βιασμό τους από τους τραγικά ψυχικώς ασθενείς και κοινωνικά επικίνδυνους ιερείς. «Η γενναιότητα των καταγγελιών από παιδιά θα επαινεθεί ιδιαίτερα από την επιτροπή μας», τόνισε ο Πορτογάλος παιδοψυχίατρος.

Οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν ιερείς και η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν άνδρες. Η σεξουαλική κακοποίηση έλαβε χώρα σε διάφορες τοποθεσίες, όπως καθολικά σχολεία, εκκλησίες, σπίτια ιερέων και εξομολογητήρια. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 2 έως 14 ετών, με την πλειοψηφία να είναι μεταξύ 10 και 14 ετών.

Η επιτροπή έχει αρχίσει να ετοιμάζει κατάλογο κατηγορουμένων ιερέων που εξακολουθούν να εργάζονται και η εκκλησία έχει υποδείξει ότι θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Η επιτροπή δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2022 μετά από μια έκθεση στη Γαλλία που αποκάλυψε παρόμοιο μοτίβο κακοποίησης από ιερείς και θρησκευτικούς αξιωματούχους.

Βέβαια, οι «σύγχρονοι παιδοψυχίατροι» δεν κατατάσσουν την παιδοφιλία μεταξύ των βαρέων νοσημάτων και, επιπλέον, αρνούνται το συσχετισμό της με την ομοφυλοφιλία, ανδρική ή και γυναικεία.

Η επιτροπή πραγματοποίησε συνεντεύξεις με περισσότερα από 500 θύματα, ανέλυσε ιστορικά εκκλησιαστικά έγγραφα και μίλησε με επισκόπους και άλλα μέλη του κλήρου. 25 από τις καταθέσεις στάλθηκαν στον εισαγγελέα για διερεύνηση, ενώ οι υπόλοιπες δεν μπόρεσαν να διωχθούν νομικά λόγω παραγραφής. Η επιτροπή πρότεινε να αλλάξει ο νόμος ώστε να επιτραπεί η κίνηση νομικών διαδικασιών για ιστορικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από 30 χρόνια.

Ο λογαριασμός, όμως, δεν θα δοθεί στον Πέδρο Στρεχτ αλλά στις ψυχές των παιδικών θυμάτων των ομοφυλοφίλων και παιδοφίλων ιερέων. Και δεν είναι μακρινός ο καιρός που όταν η κυβέρνηση πρότεινε τον χημικό ευνουχισμό των σεξουαλικώς ανωμάλων, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, κατηγορήθηκε για ρατσισμό, ακροδεξιές αντιλήψεις και άλλα μεταμοντέρνα ροζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments