Διεθνή

Τουρκία: «Efharisto poli file» – Ύμνοι της Hurriyet για την ελληνική βοήθεια

Τουρκία: «Efharisto poli file» – Ύμνοι της Hurriyet για την ελληνική βοήθεια

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Με τίτλο «Efharisto poli file» η εφημερίδα «Hurriyet» λέει το δικό της ευχαριστώ στην ελληνική βοήθεια μετά τους φονικούς σεισμούς που χτύπησαν τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Με τίτλο «Efharisto poli file» η εφημερίδα «Hurriyet» λέει το δικό της ευχαριστώ στην ελληνική βοήθεια μετά τους φονικούς σεισμούς που χτύπησαν τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Οι σεισμόπληκτοι νιώθουν μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους Έλληνες για τη βοήθεια που προσέφεραν μέσω της ΕΜΑΚ, ενώ ταυτόχρονα ξεχειλίζει η οργή κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, η εφημερίδα Cumuriyet αναφέρει: «31 χιλιάδες νεκροί, ούτε μια παραίτηση», αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν όπου παρά την καταστροφή, δεν παραιτήθηκε ακόμη κανένας υπουργός.

Τέλος, η εφημερίδα Sozcu αναφέρει: «Αποτύχαμε γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε γερανός δίχως την εντολή του Ερντογάν» και παραθέτει δηλώσεις πολιτικών που λένε «πήγα εκεί με εντολή του Ερντογάν», «έκανα αυτό με εντολή του Ερντογάν».

«Μην με πάτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο»

Συγκλονιστική είναι η ιστορία που περιέγραψε ο Μανώλης Κωστίδης, από μια γυναίκα, την Εμινέ, η οποία διασώθηκε μετά από 138 κάτω από τα χαλάσματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και όταν συνήλθε, είπε στους διασώστες: «Ευχαριστώ που με σώσατε, αλλά παρακαλώ μην με πάτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο». Και αυτό το είπε γιατί φοβήθηκε, ακόμη και μετά από όλο αυτό, ότι θα της χρεώσουν τις υπηρεσίες με την ίδια να μην μπορεί να ανταπεξέλθει.

Παράλληλα, ο Μανώλης Κωστίδης μίλησε για τις διασώσεις που σταματούν λέγοντας ότι όπου έχουν σταματήσει οι εργασίες η ευχή είναι ο Θεός να τους πάρει την ψυχή για να μην βασανίζονται άλλο αφού δεν υπάρχει ελπίδα να απεγκλωβιστούν.

Πλέον παίρνονται πολύ σκληρές αποφάσεις για το που θα σταματήσουν οι εργασίες και θα μπουν οι μπουλντόζες να μαζέψουν τα μπάζα.

Οι περισσότεροι λένε ότι περιμένουμε τους νεκρούς μας για να τους θάψουμε.

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ σήμερα

Μετά τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου, σήμερα αναμένεται στις Βρυξέλλες η συνάντηση των υπουργών Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χουλουσί Ακάρ στην έκτακτη συνεδριάση της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, πριν από την σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ αύριο, Τετάρτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments