Διεθνή

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα ήρθε πρώτη να μας βοηθήσει, φίλος μου ο Δένδιας

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα ήρθε πρώτη να μας βοηθήσει, φίλος μου ο Δένδιας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πέφτουν οι τόνοι στα ελληνοτουρκικά μετά την καταστροφή από τα 7,9 Ρίχτερ που έπληξαν τη γειτονική χώρα στις 6 Φεβρουαρίου και προκάλεσαν δεκάδες χιλιάδες θανάτους.

Πέφτουν οι τόνοι στα ελληνοτουρκικά μετά την καταστροφή από τα 7,9 Ρίχτερ που έπληξαν τη γειτονική χώρα στις 6 Φεβρουαρίου και προκάλεσαν δεκάδες χιλιάδες θανάτους. Η άμεση βοήθεια από πλευράς της Αθήνας και η συνδρομή με κάθε τρόπο στις διασώσεις αλλά και στην ανθρωπιστική κρίση που ξεσπά στην Άγκυρα, φαίνεται πως οδήγησε τον Ερντογάν και τους αξιωματούχους του να κάνουν ένα βήμα πίσω και να σταματήσουν, έστω και πρόσκαιρα, την επιθετική ρητορική.

Αυτό έγινε σαφές και από τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αποκάλεσε για πρώτη φορά μετά από καιρό «φίλο» τον Νίκο Δένδια, ο οποίος πριν μια εβδομάδα βρέθηκε στην Τουρκία. Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του σταθμού, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τσαβούσογλου μίλησε πολύ εγκάρδια για την Ελλάδα και φάνηκε από όσα ανέφερε και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει στα Άδανα, ότι οι δύο χώρες οδεύουν σε ένα «moratorium» τουλάχιστον ως τις εκλογές.

«Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που εξέφρασε την υποστήριξή της στην Τουρκία, έστειλε ομάδες διάσωσης και ιατρικές ομάδες. Ο υπουργός Στυλιανίδης ήρθε εδώ, για λίγο, αλλά ήρθε στα Άδανα. Ο φίλος και ομόλογός μου, Νίκος Δένδιας, ήρθε στα Άδανα και πήγαμε μαζί σε κάποιες επιχειρήσεις διάσωσης. Ευχαριστούμε πολύ για αυτό, όπως και όλους τους φίλους μας από όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διασώστες για τις προσπάθειές τους, έδειξαν πόσο χαρούμενοι ήταν όταν κατάφερναν να ολοκληρώσουν το έργο τους εδώ», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments