Πολιτική

Μητσοτάκης ή Τσίπρας; Σταθερότητα ή χάος;

Μητσοτάκης ή Τσίπρας; Σταθερότητα ή χάος;
Άρθρο του Χρήστου Σούλη
Στις εκλογές που έρχονται για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική.  Άλλη μια αρνητική παρακαταθήκη που μας άφησε η ανεκδιήγητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν μπει στο περιθώριο της κοινωνίας, αφού πρώτα έκαψε στο πέρασμα της ό,τι μπορούσε.
Ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δημιουργήσει χάος, να μένει στο παιχνίδι μιας πολιτικής ανακατωσούρας, αφού ήξερε καλά από τότε κιόλας, ότι δεν πρόκειται να κοροϊδέψει ξανά τον ελληνικό λαό, άρα μοναδικός στόχος τους ήταν το μπάχαλο για να μπορούν με τρόπους αθέμιτους και που δεν ευνοούν καθόλου την χώρα, να μένουν στο παιχνίδι.
Η σταθερότητα της χώρας και του πολιτικού συστήματος δεν ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, τουναντίον τροφοδοτείται από την πολιτική ανωμαλία, την αστάθεια και τα θολά τοπία.
Ένα είναι σίγουρο.
 Οτι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει την πολιτική σταθερότητα, επιδιώκει την κυβερνησιμότητα, επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τον μοναδικό εγγυητή αυτής της σταθερότητας που έχουν ανάγκη και που επιζητούν οι έλληνες πολίτες.
Άλλωστε, αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν σημαίνει μια κλειστή Νέα Δημοκρατία, αλλά το αντίθετο, δηλαδή μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία που διευρύνει τις δυνάμεις της και ανοίγει την αγκαλιά της σε κάθε δημοκρατικό πολίτη της χώρας.
Όλα αυτά τα χρόνια αν μη τι άλλο, αυτό το έχει αποδείξει περίτρανα.
Φίλες και φίλοι, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μητσοτάκης σημαίνει σταθερότητα και Τσίπρας σημαίνει χάος.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα άρα και η χώρα μας, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι εθνικές προκλήσεις με την Τουρκία, το μεταναστευτικό και ούτω καθεξής, καθιστούν αναγκαία την σταθερότητα.
Ένα εθνικό ατύχημα που θα ήταν η λεγόμενη “προοδευτική κυβέρνηση” όπως την αποκαλεί ο κ.Τσίπρας, θα ήταν ένα ατύχημα χωρίς γυρισμό.
Δεν έχουν την ικανότητα ούτε να κυβερνήσουν, ούτε να πάρουν αποφάσεις, ούτε να διαχειριστούν προκλήσεις, συνεπώς δεν προσφέρουν καμία απολύτως σταθερότητα.
Δεν έχουν καμία απάντηση για καμία εθνική πρόκληση.
Οι εκλογές της απλής αναλογικής έχουν μεγάλη σημασία και δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλαρή ψήφος. Το αποτέλεσμα θα κρίνει την σταθεροτητα της επόμενης μέρας ή το χάος της επόμενης μέρας.
Θα πρέπει στην κάλπη να στείλουμε μια ηχηρή απάντηση.
Ο γείτονάς μας δίπλα παραμονεύει σαν το λύκο και αναμένει πως και πως μια ακυβερνησία ή μια αδύναμη κυβέρνηση.  Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ξεκάθαρα επιλέξει Πρωθυπουργό στην Ελλάδα.  Πόσες φορές έχει πει ότι δεν θέλει τον Μητσοτάκη και ότι προτιμάει τον Τσίπρα? Πολλές.
Η χώρα έχει ανάγκη να συνεχίσει σε συνθήκες σταθερότητας, να χαράξει πολιτικές με προοπτικές για τα εθνικά, οικονομικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα.
Η χώρα έχει ανάγκη την συνέπεια λόγων και πράξεων, την συνέχιση των σημερινών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχει ανάγκη την σταθερότητα, χωρίς αστερίσκους και χωρίς εξαιρέσεις.
Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε λοιπόν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας? Σταθερότητα ή χάος?
Δεν είναι ένα απροσδιόριστο ερώτημα, αλλά ένα ερώτημα που προκύπτει από δεδομένα και  συγκρίσιμες πολιτικές.
Ας δώσουμε την απάντηση μας στις κάλπες, ξεκάθαρα.
Έχουμε ευθύνη και δεν θα παίξουμε την χώρα στα ζάρια.
Για την Ελλάδα μας μιλάμε.
*Ο Χρήστος Σούλης είναι  Οικονομολόγος / Τομεάρχης Περιβάλλοντος Νέας Δημοκρατίας ,Πολιτευτής Βορείου Τομέα με την Νέα Δημοκρατία 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments