Διεθνή

Η Ζαχάροβα σε ρόλο εθνικής διορθώτριας

Η Ζαχάροβα σε ρόλο εθνικής διορθώτριας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ώρες η Μαρία Ζαχάροβα παρεμβαίνει στη διεθνή σκηνή, για να διορθώσει διεθνείς παράγοντες.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ώρες η Μαρία Ζαχάροβα παρεμβαίνει στη διεθνή σκηνή, για να διορθώσει διεθνείς παράγοντες. Μετά την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, «σειρά» είχε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Η διευθύντρια πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ επιπλήττει και ελέγχει, με ύφος ιστορικής διορθώτριας, τον Γάλλο πρόεδρο για ελλιπή γνώση της νεότερης ιστορίας της Χώρας του, υπενθυμίζοντας την επαγγελματική προϋπηρεσία της στη ρωσική δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως διδάκτορας ιστορίας.

Στη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε σε τρία ενημερωτικά μέσα της χώρας του (Le Figaro, Journal du Dimanche, France Culture), ο Εμμ. Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία δεν υποστήριξε ποτέ τη συντριβή της Ρωσίας.

Η απάντηση της Μαρίας Ζαχάροβα είχε αξίωση αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, αφού υπενθύμισε την Γαλλία του προπερασμένου αιώνα, δηλώνοντας ότι «σχετικά με το “ποτέ”, η Γαλλία δεν άρχισε επί Μακρόν και τα λείψανα του Ναπολέοντα, σεβαστά σε κρατικό επίπεδο, αναπαύονται στο κέντρο του Παρισιού». Αυτό, ανέφερε η Ζαχάροβα, «η Γαλλία -και η Ρωσία- πρέπει να το καταλάβουν».

Το σημερινό είναι το δεύτερο περιστατικό εξάσκησης των ιστορικών γνώσεων και της παλαιάς εργασίας του ανώτατου στελέχους του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Προηγουμένως, είχε θυμίσει την ευχάριστη διδακτική παρουσία της, ελέγχοντας και διορθώνοντας τις μαθηματικές γνώσεις τις Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία, εσφαλμένα και εν τη ρύμη του λόγου της, είχε μιλήσει για την ανάγκη «ο πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν να αλλάξει την πολιτική του κατά 360ο».

Η Μ.Ζαχάροβα σημείωσε σε κοινωνική πλατφόρμα ότι «εάν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ δεν μάθει τουλάχιστον ένα σχολικό μάθημα, τότε δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Γερμανίας σε μακροπρόθεσμη βάση υπό την κυριαρχία της».

Ελπίζεται ότι, τώρα που ο μόνιμος κάτοικος Κρεμλίνου παρήγγειλε ιστορικά βιβλία για την ηθική ανωτερότητα της ρωσικής ανθρώπινης φύσης και για την ιστορική συνέχεια του ρωσικού έθνους από τις πρώτες κοινότητες έως σήμερα, να αξιοποιήθηκε ο αστείρευτος πλούτος γνώσεων της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments