Διεθνή

Μπέρμποκ: Η Κίνα δεν πρέπει να στέλνει αγαθά διπλής χρήσης στην Ρωσία

Μπέρμποκ: Η Κίνα δεν πρέπει να στέλνει αγαθά διπλής χρήσης στην  Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι η Κίνα δεν πρέπει να αγαθά διπλής χρήσης στην Ρωσία.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι η Κίνα δεν πρέπει να αγαθά διπλής χρήσης στην Ρωσία. Με αυτόν τον τρόπο η Γερμανίδα ΥΠΕΞ πήρε θέση σε ένα συνεχές έντασης, που εκτυλίσσεται ανάμεσα σε Πεκίνο και Δύση, τις τελευταίες ημέρες.

Η οικολόγος ΥΠΕΞ της Γερμανίας, προερχόμενη από το κόμμα των Πρασίνων, ανέφερε απόψε, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ότι το Πεκίνο πρέπει να απαγορεύσει την αποστολή  αγαθών και όπλων διπλής χρήσης στη Μόσχα. Η Αναλένα Μπέρμποκ τόνισε στους συνομιλητές της πως την δήλωση αυτή είχε επαναλάβει λίγες ημέρες πιο πριν, στο Μόναχο, όπου πραγματοποιήθηκε η τριήμερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια.

Τονίζεται ότι ως αγαθά διπλής χρήσης νοούνται τα αγαθά που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς και για μη στρατιωτικούς σκοπούς.

Κινούμενος στο ίδιο κλίμα απόψεων, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, είχε επισημάνει προχθές στον Κινέζο αξιωματούχο, Γουάνγκ Γι, ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας από την Κίνα στη Ρωσία.

Στην άρνηση αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών επέμεινε σήμερα ο Γουάνγκ Γουένμπιν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «η Αμερική δεν είναι σε θέση να έχει απαιτήσεις από την  Κίνα» και συμπλήρωσε: «Η συνολική εταιρική σχέση Κίνας-Ρωσίας βασίζεται στη μη ευθυγράμμιση, τη μη αντιπαράθεση και τη μη στόχευση τρίτων μερών και εμπίπτει στην κυριαρχία δύο ανεξάρτητων χωρών».

Η παράδοση κινεζικών όπλων στη Ρωσία εγείρει φόβους για κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, με κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Κίνας από τη μια πλευρά και Ουκρανίας και χωρών μελών του ΝΑΤΟ από την άλλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments