Διεθνή

Μελόνι: «Προπαγάνδα» χαρακτήρισε το διάγγελμα του Πούτιν

Μελόνι: «Προπαγάνδα» χαρακτήρισε το διάγγελμα του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Ένα μέρος της καρδιάς μου ήλπιζε για κάποια διαφορετικά λόγια, για ένα βήμα μπροστά. Ήταν προπαγάνδα», δήλωσε η Μελόνι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην ουκρανική πόλη Ίρπιν.

«Προπαγάνδα» χαρακτήρισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι το ετήσιο διάγγελμα που εξέδωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώπιον των μελών των δύο νομοθετικών σωμάτων, των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών, των υπουργών, των περιφερειαρχών και εκπροσώπων των βασικών θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, η Μελόνι ήλπιζε σε κάτι πιο εποικοδομητικό.

«Ένα μέρος της καρδιάς μου ήλπιζε για κάποια διαφορετικά λόγια, για ένα βήμα μπροστά. Ήταν προπαγάνδα», δήλωσε η Μελόνι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην ουκρανική πόλη Ίρπιν.

Ο Πούτιν απηύθυνε πυρηνική προειδοποίηση στη Δύση για την Ουκρανία, αναστέλλοντας μια διμερή συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων, ανακοινώνοντας ότι νέα στρατηγικά συστήματα τέθηκαν σε μάχιμη υπηρεσία και προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές.

Πούτιν: Τα ρίχνει στη Δύση για το πόλεμο, ετοιμάζεται για πυρηνική δοκιμή

Στο άρθρο του «Πούτιν: Τα ρίχνει στη Δύση για το πόλεμο, ετοιμάζεται για πυρηνική δοκιμή» εδώ, στο Liberal, ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος, «έσπευσε να κατηγορήσει τη ”συλλογική Δύση” ως αιτία του πολέμου, σημειώνοντας, μάλιστα, πως η χορήγηση δυτικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, ήταν η κύρια αιτία για την ”ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, όπως αποκαλεί τον επεκτατικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της γειτονικής χώρας».

Ακόμη, ότι ο Πούτιν «κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως προσπάθησαν να πλήξουν τις αεροπορικές βάσεις της Ρωσίας, λέγοντας πως οι σχέσεις Μόσχας – Ουάσινγκτον έχουν εκφυλιστεί με ευθύνη της Αμερικής, η οποία θέλει να οικοδομήσει ένα σύστημα διεθνών σχέσεων, στο οποίο θα κατέχει ηγεμονική θέση. Συμπλήρωσε, μάλιστα, με νόημα πως η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πυρηνική δοκιμή, για το λόγο αυτό έδωσε εντολή στο Υπουργείου Άμυνας να προετοιμαστεί για ανάλογες δοκιμές. Ωστόσο, δήλωσε πως η Ρωσία, ανέστειλε στη συμμετοχή της στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία μη διάδοσης στρατηγικών εξοπλισμών, τονίζοντας πως αναστολή, δεν σημαίνει αποχώρηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments