Ελλάδα

Πόρισμα σε βάρος παρουσιαστή για οικονομικές απάτες ύψους – Τι απαντά ο ίδιος

Πόρισμα σε βάρος παρουσιαστή για οικονομικές απάτες ύψους – Τι απαντά ο ίδιος

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή, προχώρησε η ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή, προχώρησε η ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Το πόρισμα των 75 σελίδων της Αρχής, αφορά στον επιχειρηματία και έξι ακόμα συνεργάτες του. Ήδη δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία τους, ενώ το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον οικονομικό εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη.

Σε αυτό περιγράφονται έκνομες ενέργειες που έχουν ζημιώσει και το Δημόσιο – μεταξύ άλλων φέρεται να εισέπραττε ΦΠΑ μέσω εταιρειών του και μετά δεν το υπέβαλε στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, υπάρχουν ενδείξεις για φοροδιαφυγή, απάτες και άλλα οικονομικής φύσης αδικήματα, ύψους περίπου 22.000.000 ευρώ.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί έκδοση εικονικών τιμολογίων, ενώ υπάρχει και ζήτημα προέγκρισης με μία χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης με ποσό ύψους άνω των 9 εκατ. ευρώ προς εταιρεία παραγωγής του παρουσιαστή, η οποία είχε υποβάλλει πρόταση για παραγωγή θεάματος.

Αυτό το ποσό δεν εκταμιεύτηκε, καθώς προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης μέσω της οποίας είχε υποβληθεί το αίτημα ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο.

Επιπλέον, στο πόρισμα υπάρχει αναφορά για ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς ελληνικές τράπεζες, τα οποία κινητοποίησαν τις αρχές και προκύπτει ότι προέρχονται από το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Νίκος Κοκλώνης διαψεύδει δημοσιεύματα ότι ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Διαψεύδει ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και παραγωγός Νίκος Κοκλώνης δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν ως το πρόσωπο που ελέγχεται από την Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος.

Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, ο Ν. Κοκλώνης καταφέρεται κατά συγκεκριμένης ιστοσελίδας που τον κατονομάζει, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει να ελέγχεται από κάποια Αρχή. Σημειώνει επιπλέον ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους, όποτε χρειαστεί.

«Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» τονίζει ακόμη, και καταλήγει, αναφέροντας:

«Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι η ανεξάρτητη αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος προχώρησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων πολύ γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή, ο οποίος δραστηριοποιείται μπροστά και πίσω από τον τηλεοπτικό φακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να δεσμευθούν τα περιουσιακά στοιχεία του παραγωγού (κινητή και ακίνητη περιουσία-τραπεζικοί λογαριασμοί), καθώς υπάρχουν ενδείξεις για φοροδιαφυγή, απάτες και άλλα οικονομικής φύσης αδικήματα, ύψους περίπου 22.000.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments