Διεθνή

Η γερμανική αριστερά διαδηλώνει υπέρ των διαπραγματεύσεων με την Ρωσία

Η γερμανική αριστερά διαδηλώνει υπέρ των διαπραγματεύσεων με την Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: tribune.gr

Στους δρόμους ξεχύθηκαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές της Αριστεράς. Επικεφαλής η αμφιλεγόμενη Ζάρα Βάγκενχεντ, με τις άκρως συζητήσιμες συμπλεύσεις με τον χώρο της άκρας δεξιάς.

Στους δρόμους ξεχύθηκαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές της Αριστεράς. Επικεφαλής η αμφιλεγόμενη Ζάρα Βάγκενχεντ, με τις άκρως συζητήσιμες συμπλεύσεις με τον χώρο της άκρας δεξιάς.

Κομμουνίστρια και άθεη, η επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζάρα Βάγκενχεντ ηγήθηκε της σημερινής διαδήλωσης 10.0000 περίπου Γερμανών, με κύριο αίτημα «Διαπραγμάτευση, όχι πόλεμος».

Στις γραμμές των διαδηλωτών της αριστεράς εντάχθηκαν ακόμη και οργανώσεις της άκρας δεξιάς, οι οποίες τάσσονται επίσης υπέρ των διαπραγματεύσεων και στο πλευρό της Ρωσίας.

Γερμανικά έντυπα κάνουν ήδη λόγο  για «ερμαφρόδιτη συμμαχία» αριστεράς και ακροδεξιάς, ενώ το Der Spiegel γράφει για «αμφισβητούμενες συμμαχίες» και «προβληματικές πολιτικές φιλίες».

Η διαδήλωση συγκέντρωσε περίπου 10.000 άτομα στο Βερολίνο, προκαλώντας την κριτική από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οργανωμένη από την αριστερά, η διαμαρτυρία έρχεται την επομένη της πρώτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παράδοση όπλων στο Κίεβο από δυτικές χώρες, αρκετούς γύρους κυρώσεων κατά της Μόσχας και διαδηλώσεις υποστήριξης προς την Ουκρανία σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

«Ζητάμε από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να σταματήσει την κλιμάκωση των παραδόσεων όπλων. Τώρα! Γιατί κάθε χαμένη μέρα κοστίζει έως και 1.000 ζωές, και μας φέρνει πιο κοντά σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», έγραψαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα τους.

Αυτή η «εξέγερση για την ειρήνη», όπως ονομάστηκε η κινητοποίηση,  ξεκίνησε κυρίως μετά από κάλεσμα της Ζάρα Βάγκενχεντ, ηγετικού στελέχους του αριστερού κόμματος Die Linke και συζύγου του ιστορικού στελέχους Όσκαρ Λαφονταίν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας και η Αστυνομία κινητοποίησε 1.400 άνδρες για να διατηρήσει την τάξη και να επιβάλει την απαγόρευση παρέλασης στρατιωτικών στολών, ρωσικών και σοβιετικών σημαιών,  ακροδεξιών συμβόλων και ρωσικών στρατιωτικών τραγουδιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments