Nέα της αγοράς

BofA: Οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» μετοχές και μετρητά, υπό τον φόβο των επιτοκίων

BofA: Οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» μετοχές και μετρητά, υπό τον φόβο των επιτοκίων

Πηγή Φωτογραφίας: Unsplash

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, υπό τον φόβο ότι η Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές κινήσεις, μετά άλλωστε και τα επανειλημμένα μηνύματα που εκπέμπονται από την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχετικά με την ανάγκη για περαιτέρω δράση, όσο ο υψηλός πληθωρισμός επιμένει.

Οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» μετοχές και μετρητά, «ευνοώντας» τα ομόλογα, καθώς η Federal Reserve παραμένει σε ρότα αύξησης των επιτοκίων, όπως παρατηρούν οι στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America (BofA), προβλέποντας μάλιστα «βουτιά» για την Wall Street το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την BofA, τα μετοχικά κεφάλαια παγκοσμίως εμφάνισαν εκροές ύψους 7 δισ. δολ. την εβδομάδα έως τις 22 Φεβρουαρίου, ενώ «φτερά» έκαναν και 3,8 δισ. δολ. σε μετρητά. Την ίδια ώρα, τα ομόλογα συγκέντρωσαν 4,9 δισ. δολ..

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, υπό τον φόβο ότι η Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές κινήσεις, μετά άλλωστε και τα επανειλημμένα μηνύματα που εκπέμπονται από την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχετικά με την ανάγκη για περαιτέρω δράση, όσο ο υψηλός πληθωρισμός επιμένει.

Παράλληλα, οι απογοητευτικές επιδόσεις στα εταιρικά αποτελέσματα απομακρύνουν τους επενδυτές από ριψοκίνδυνες κινήσεις, ωθώντας τους αναλυτές – μεταξύ των οποίων και ο Michael Wilson της Morgan Stanley – να χτυπήσουν «καμπανάκι» για ενδεχόμενο σημαντικής πτώσης τους επόμενους μήνες στην Wall Street.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Michael Hartnett της BofA προειδοποιεί ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να υποχωρήσει στις 3.800 μονάδες έως τις 8 Μαρτίου, σημειώνοντας δηλαδή πτώση πάνω από 5% από το τελευταίο κλείσιμο του δείκτη.

Αυτό, καθώς ο ίδιος εκτιμά ότι η ανθεκτική ανάπτυξη στις ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους θα συμπέσει με υψηλότερα επιτόκια, οδηγώντας σε επιβράδυνση της οικονομίας κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Αντιστοίχως, οι αναλυτές της Citigroup προειδοποίησαν σήμερα ότι η ύφεση στις ΗΠΑ αποτελεί πιθανό σενάριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments