Διεθνή

Ο. Μπερνς: «Πόλεμο φθοράς κάνει ο Πούτιν

Ο. Μπερνς: «Πόλεμο φθοράς κάνει ο Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Tom Williams/Pool via REUTERS

Σε πόλεμο φθοράς έχει επιδοθεί ο Β. Πούτιν σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA

Σε πόλεμο φθοράς έχει επιδοθεί ο Β. Πούτιν σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA. Κατά τον Ουίλιαμ Μπερνς, η πολιτική αυτή του Ρώσο ηγέτη έχει να κάνει ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να χάσει ούτε να κερδίσει άμεσα τον πόλεμο.΄

Πιο ειδικά, ο Ουίλιαμ Μπερνς υποστηρίζει ότι «ο Πούτιν, κατά τη γνώμη μου, νομίζει σήμερα ότι δεν μπορεί να κερδίσει αμέσως, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει».

Όντας αντιμέτωπος με δυσχέρειες του στρατού του στην Ουκρανία, ο Β. Πούτιν ξέρει πως δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο προς το παρόν, αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα κερδίσει μια τελική νίκη με πόλεμο φθοράς, αρνούμενος να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εκτίμησε ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Ο διευθυντής της CIA προσθέτει ότι «αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι ο Πούτιν είναι απολύτως αποφασισμένος αλλά έχει «υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά του να εξαντλήσει την Ουκρανία». Και αντί να σκεφτεί μια διέξοδο, ο Ρώσος πρόεδρος «επιμένει και υπογράφει» στον πόλεμο του, σύμφωνα με τον Μπερνς, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς συμπληρώνει πως η συνάντησή του τον Νοέμβριο στην Τουρκία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Ναρίσκιν ήταν «αποθαρρυντική».

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της CIA είδε «μια μορφή απερισκεψίας, υπέρμετρης υπερηφάνειας» στο αφεντικό του SVR (Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού), που συνάντησε για να τον προειδοποιήσει ενάντια σε οποιαδήποτε προσφυγή σε πυρηνικά όπλα και όχι σε διαπραγματεύσεις, των οποίων το σημείο εκκίνησης «θα αποφασιστεί από τους Ουκρανούς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments