Διεθνή

Οι όροι πολιτικής επανάκαμψης για τον Σούνακ

Οι όροι πολιτικής επανάκαμψης για τον Σούνακ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στους όρους για την πολιτική επανάκαμψη του Ρίσι Σούνακ και των Συντηρητικών αναφέρονται στελέχη και βουλευτές των Τόρηδων

Στους όρους για την πολιτική επανάκαμψη του Ρίσι Σούνακ και των Συντηρητικών αναφέρονται στελέχη και βουλευτές των Τόρηδων. Οι 16 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τους κεντροαριστερούς Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ μπορούν να μειωθούν σημαντικά μες στους επόμενους δύο μήνες, αν υπάρξουν συμφωνία του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας, σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των διαδηλωτών ενάντια στις πληθωριστικές κρίσεις.

Στο πρωτοσέλιδο αφιέρωμα του Obsever παλαιά και έμπειρα στελέχη, κυρίως της συντηρητικής – ευρσκεπτιστικιστικής πτέρυγας του κόμματος, συμφωνούν ότι η μεγάλη δημοσκοπική απόσταση από τους Εργατικούς μπορεί να ψαλιδιστεί, εάν ο Ρίσι Σούνακ συνεχίσει να πολιτεύεται με συνέπεια και σωφροσύνη και κυρίως, αν μπορέσει να ανταπεξέλθει στις τρεις μεγάλες προκλήσεις της διακυβέρνησής του, προκλήσεις που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των Βρετανών.

Ο πρώην υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, ο οποίος είναι επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο ο Τζόνσον ξεκινά για τη συμφωνία του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας που διαπραγματεύτηκε στο Νο 10, είπε: «Νομίζω ότι εάν ο Ρίσι Σούνακ πετύχει συμφωνία για το πρωτόκολλο και ότι εάν ο προϋπολογισμός Ο επόμενος μήνας είναι λιγότερο αυστηρός από ό,τι τηλεγραφείται αυτή τη στιγμή, τότε αυτά θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα σημάδια ότι βγαίνει από τις καταιγίδες. Εάν συμβεί αυτό, θα έχουμε ακόμα μία στις τρεις πιθανότητες να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές».

Ο Μάρτιν Βίκερς, ο βουλευτής του Κλήθορπς, επί μακρόν ευρωσκεπτικιστής, ο οποίος ψήφισε κατά της ένταξης του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΟΚ το 1973, είπε ότι «το κοινό έχει προχωρήσει» από το Brexit και το ίδιο θα πρέπει να κάνει και το κόμμα του. Υπήρχαν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός έπεφτε και ότι τα επιτόκια θα ακολουθούσαν. «Έχουμε λόγους να είμαστε θετικοί. Για παράδειγμα, τον Απρίλιο οι συνταξιούχοι θα λάβουν αύξηση 10% στο εισόδημά τους. Συμφωνώ ότι, εάν βελτιωθεί η οικονομία, τα πράγματα θα μπορούσαν να φαίνονται πολύ διαφορετικά πολιτικά σε 18 μήνες».

Η περίοδος μέχρι το Πάσχα θα είναι κρίσιμη για τον Σουνάκ. Πολλά θα πρέπει να πάνε σωστά γι ‘αυτόν. Αλλά εάν μια συμφωνία πρωτοκόλλου μπορεί να ακολουθηθεί από λογικούς διακανονισμούς με απεργούς νοσοκόμους, γιατρούς, δασκάλους και μηχανοδηγούς και τα δημόσια οικονομικά συνεχίσουν να βελτιώνονται, ιδίως στο μέτωπο του πληθωρισμού, τότε οι περισσότεροι από τους βουλευτές του λένε ότι τουλάχιστον θα είναι ανταγωνιστικός με τον Κιρ Στάρμερ και τους Εργατικούς.

Και δεν ορίζεται μόνον ο Στάρμερ των Εργατικών ως αντίπαλος, αλλά και η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας, με τις γνωστές ακραιφνείς νεοφιλελεύθερες εξάρσεις και με την διαφαινόμενη συγκρότηση πολιτικού ρεύματος εντός των Τόρηδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments