Global News

Le Monde: Στην Τουρκία οι φίλαθλοι ζητούν την παραίτηση Ερντογάν

Le Monde: Στην Τουρκία οι φίλαθλοι ζητούν την παραίτηση Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Bianet

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας είναι γνωστό ότι βρίσκονται κοντά στην αντιπολίτευση. Επίσης, πέταξαν μαλακά παιχνίδια για να δοθούν στα παιδιά που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό. Οι ανοιχτές εκκλήσεις για παραίτηση των αρχών είναι σπάνιες στην Τουρκία.

«Κυβέρνηση, παραιτήσου! Χιλιάδες οπαδοί της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας απηύθυναν έκκληση, το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, στο γήπεδο της Vodafone στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τον αγώνα πρωταθλήματος με την Αντάλιασπορ . Μαζί με αυτούς στο κλαμπ της Φενερμπαχτσέ, ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον σεισμό της 6 ης Φεβρουαρίου, που σκότωσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους στην Τουρκία.

Οι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ φώναζαν «Ψέματα, απάτη, πέρασαν 20 χρόνια, παραιτήσου! », κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης το Σάββατο με την Κόνιασπορ. Το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα της τουρκικής Super League, οπαδοί της ομάδας της Κωνσταντινούπολης πέταξαν επίσης αντικείμενα στο γρασίδι, σε φόρο τιμής στα παιδιά θύματα του καταστροφικού σεισμού στη νοτιοανατολική Τουρκία. Μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών, η τουρκική κυβέρνηση έχει επικριθεί έντονα από την αντιπολίτευση και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης για την έλλειψη αντίδρασης τις πρώτες ημέρες σε κατεστραμμένες περιοχές. Με την προσέγγιση των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη πληγωμένου από την οικονομική κρίση, υποφέρει λίγο περισσότερο.

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας, ενός από τους συλλόγους της Κωνσταντινούπολης, φέρονται να βρίσκονται αρκετά κοντά στην αντιπολίτευση. Οι ανοιχτές εκκλήσεις για παραίτηση των αρχών ήταν σπάνιες στην Τουρκία, μετά τη σκλήρυνση της εξουσίας του Προέδρου Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του το 2016. Η παραίτηση κατά τη διάρκεια του αγώνα Φενερμπαχτσέ-Κόνιασπορ είναι ανεύθυνη και παράλογη», αντέδρασε στο Twitter ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστική Δράση, εταίρος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP του Ρτζέμπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ν. Μπαχτσελί μάλιστα κάλεσε τους συλλόγους να λάβουν «τα επείγοντα και απαραίτητα μέτρα» ώστε οι αγώνες να γίνονται χωρίς φιλάθλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments