Ελλάδα

Εκτροχιασμός τρένου έξω από τα Τέμπη: Συγκρούστηκε εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία

Εκτροχιασμός τρένου έξω από τα Τέμπη: Συγκρούστηκε εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία

Πηγή Φωτογραφίας: on larissa.gr

Συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες αργά το βράδυ της Τρίτης, στο ύψος της Λάρισας, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για τραυματίες και εγκλωβισμένους.

Συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες αργά το βράδυ της Τρίτης, στο ύψος της Λάρισας, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για τραυματίες και εγκλωβισμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έξω από τα Τέμπη, υπήρξε σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχείας με επιβατική που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22 από την πρωτεύουσα. Αμέσως πήρε φωτιά ένα βαγόνι και άλλα δύο εκτροχιάστηκαν. Προς το παρόν υπάρχουν αναφορές μόνο για τραυματίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση να απομακρυνθούν όλοι οι επιβάτες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική «σε εξέλιξη βρίσκεται επιείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από αμαξοστοιχία πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός Λάρισας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα».

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μετέβη στα νοσοκομεία και ο γενικός γραμματέας του Μεταφορών, Γιαννης Ξιφαράς, προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός συνεχώς.

Η 1η Στρατια και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλιας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτοκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περιπτωση τέτοιων ατυχηματων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή, εαν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments