Πολιτική

Μητσοτάκης: Ποτέ ξανά

Μητσοτάκης: Ποτέ ξανά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Με μια σύντομη αλλά μεστή δήλωσή του, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες με θλιβερό αντικείμενο την τραγωδία των Τεμπών.

Με μια σύντομη αλλά μεστή δήλωσή του, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες με θλιβερό αντικείμενο την τραγωδία των Τεμπών.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε «από καρδιάς τις γυναίκες και τους άνδρες του κρατικού μηχανισμού που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή. Πυροσβέστες και διασώστες, στελέχη του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, της Αυτοδιοίκησης, όπως και τους γιατρούς και υγειονομικούς και τους ψυχολόγους στα νοσοκομεία μας. Έκαναν και κάνουν το καλύτερο δυνατό σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες».

Η παραίτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή έγινε δεκτή από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για την «αντικειμενική πολιτική ευθύνη». Το ίδιο έπραξε – ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός – και με τους επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η στάση που επέδειξε ο πρώην Υπουργός «τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος».

Τη θέση του κ. Κώστα Καραμανλή αναλαμβάνει ο «Υπουργός Επικρατείας, κύριος Γιώργος Γεραπετρίτης, από τον οποίο ήδη ζήτησε (σ.σ.: ο κ. Μητσοτάκης) να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων».

Ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην παραίνεση που άκουσε στη Λάρισα να μην επαναληφθεί ποτέ μία τέτοια τραγωδία και συμπλήρωσε ότι στη Λάρισα «συνάντησε συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων στο νοσοκομείο της Λάρισας και μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, με περίσσευμα αξιοπρέπειας, με ρώτησαν «γιατί» και μου είπαν «ποτέ ξανά». Τους οφείλουμε λοιπόν μια ειλικρινή απάντηση».

«Ταυτόχρονα», κατέληξε ο πρωθυπουργός, «η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δική της δουλειά. Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ενώ η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Θα πενθήσουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία. Και, μετά, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα σφίξουμε τα δόντια. Θα δουλέψουμε ώστε αυτό το «ποτέ ξανά» που άκουσα στη Λάρισα να μην μείνει λόγος κενός».

Η δήλωση αυτή του κ. Μητσοτάκη ήταν η δεύτερη σημερινή απεύθυνση προς τους πολίτες.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προβεί σε δηλώσεις από τον τόπο του δυστυχήματος. Ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό το οποίο βιώνουμε σήμερα ως χώρα, μιλάμε για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Και από εκεί και πέρα ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ. Να μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments