Διεθνή

Αυξάνονται οι χρεοκοπίες στη Σουηδία -«Λυγίζει» το λιανεμπόριο από τη μειωμένη κατανάλωση

Αυξάνονται οι χρεοκοπίες στη Σουηδία -«Λυγίζει» το λιανεμπόριο από τη μειωμένη κατανάλωση

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Οι χρεοκοπίες στη Σουηδία αυξήθηκαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο με τους λιανοπωλητές να πιέζονται από τη μείωση της κατανάλωσης των νοικοκυριών και τον κατασκευαστικό κλάδο να δοκιμάζεται στον απόηχο της συνεχιζόμενης κρίσης της αγοράς κατοικίας.

Η οικονομία της Σουηδίας λυγίζει υπό το βάρος των αυξανόμενων τιμών καταναλωτή και του αυξημένου κόστους δανεισμού. Μια ύφεση μπορεί να βρίσκεται ήδη καθ οδόν καθώς τα χρεωμένα νοικοκυριά, τα στεγαστικά δάνεια των οποίων έχουν συνήθως σταθερό επιτόκιο για βραχυπρόθεσμες περιόδους, σφίγγουν το ζωνάρι, ενώ η βουτιά στις τιμές των κατοικιών μειώνει ραγδαία τις επενδύσεις σε νέες κατοικίες.

Τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των πτωχεύσεων αυξήθηκε κατά 11% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την υπηρεσία ανάλυσης πιστώσεων UC, η οποία πρόσθεσε ότι το λιανεμπόριο και το εμπόριο αυτοκινήτων επλήγησαν περισσότερο από τις χρεοκοπίες τον περασμένο μήνα.

«Είναι ακόμα δύσκολο να είμαστε πολύ αισιόδοξοι, καθώς αναμένονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων και ο πληθωρισμός δεν επιβραδύνεται με τον ρυθμό που θα θέλαμε να δούμε», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments