Αθλητισμός

Το MLS έτοιμο να κάνει τα πάντα για να φέρει τον Μέσι στις ΗΠΑ

Το MLS έτοιμο να κάνει τα πάντα για να φέρει τον Μέσι στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Το συμβόλαιο του Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν πλησιάζει στο τέλος του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής φέρεται ακόμη αναποφάσιστος ως προς το που θα συνεχίσει την καριέρας του και στην αμερικανική Λίγκα ονειρεύονται.

Πού θα παίζει ο Λιονέλ Μέσι την επόμενη περίοδο; Το ερώτημα παραμένει προς το παρόν αναπάντητο. Με το τρέχον συμβόλαιό του στην Παρί Σεν Ζερμέν να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, ο 35χρονος αστέρας δεν έχει επιλέξει ακόμη τον σύλλογο που θα αγωνίζεται σε λίγους μήνες.

Αναπόφευκτα λοιπόν, οι εικασίες για το μέλλον του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή κάνουν να ρέει πολύ μελάνι. Η αμερικανική επαγγελματική Λίγκα (MLS) δεν τα παρατάει, ακόμη κι το σενάριο της επέκτασης συνεργασίας με την πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει πάρει προβάδισμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, πολλοί σύλλογοι θα ήθελαν να αποκτήσουν τον «ψύλλο», ο οποίος πρόσφατα ψηφίστηκε από τη FIFA ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς για το 2022 και διεκδικεί την όγδοη Χρυσή Μπάλα του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο αραβικός Κόλπος, η Αργεντινή ή η Μπαρτσελόνα, είναι οι πρόσφατοι προορισμοί που συνδέονται με τον Μέσι.

Αυτή την εβδομάδα η καθημερινή ισπανική εφημερίδα Sport αποκάλυψε ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα ήθελε να μείνει στην Ευρώπη, πιστεύοντας ότι έχει ακόμα την ικανότητα να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο.

Όμως η Major League Soccer, όπου η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ ονειρεύεται να προσελκύσει τον Παριζιάνο, δεν έχει πει την τελευταία της λέξη.

«Αν αυτό μπορούσε να συμβεί θα ήταν υπέροχο για το MLS, θα ήταν υπέροχο για τον Μέσι και την οικογένειά του, και όπως όλοι προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία», δήλωσε ο επίτροπος του MLSΝτον Γκάρμπερ, στο Athletic.

Για να συμβεί αυτό η Ίντερ Μαϊάμι θα έπρεπε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, ο οποίος αναμφίβολα θα γινόταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος, πολύ μπροστά από τον Λορέντσο Ινσίνιε που έχει συμβόλαιο για 13 εκ. ευρώ το χρόνο.

«Έχουμε να κάνουμε με τον πιο ιδιαίτερο παίκτη στην ιστορία αυτού του αθλήματος. (…) Θα έπρεπε να δημιουργήσουμε μια συμφωνία που να ταιριάζει στον Μέσι και την οικογένειά του. Πως; Ειλικρινά, δεν ξέρουμε σήμερα», παραδέχθηκε ο Γκάρμπερ.

Ωστόσο, ο επίτροπος του MLS δηλώνει έτοιμος να δημιουργήσει μια ειδική φόρμουλα για να προσελκύσει τον επτάκις φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας.

«Ό,τι κι αν αποφασίσει ο Χόρχε Μας (ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι), με τη βοήθεια του Τοντ Ντάρμπιν (εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MLS) για να δομήσουμε κάτι, αν έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε, θα είναι εκτός “τροχιάς”», υπογράμμισε.

Αυτό που μένει πια να φανεί είναι αν η προσπάθεια θα ήταν αρκετή για να πείσει τον Μέσι να δοκιμάσει το «πείραμα».

naftemporiki.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments