Διεθνή

Λευκός Οίκος: Επίδειξη ενότητας απέναντι στη Ρωσία στη συνάντηση Μπάιντεν-Σολτς

Λευκός Οίκος: Επίδειξη ενότητας απέναντι στη Ρωσία στη συνάντηση Μπάιντεν-Σολτς

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Oι δυτικοί σύμμαχοι θα στηρίξουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί» δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά την επίσκεψη του στο Λευκό Οίκο

Oι δυτικοί σύμμαχοι θα στηρίξουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί» δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά την επίσκεψη του στο Λευκό Οίκο όπου συναντήθηκε με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Στόχος της συνάντησης να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας στη Ρωσία αλλά και στην Κίνα.

«Έχετε ηγηθεί ιστορικών αλλαγών στο εσωτερικό αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες και επιδιώκοντας την διαφοροποίηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειας. Μαζί έχουμε εργαστεί στενά για την παροχή κρίσιμων συστημάτων ασφαλείας στην Ουκρανία. Κάναμε τα πάντα σταδιακά. Πυρομαχικά, πυροβολικό, τεθωρακισμένα άρματα μάχης, συστήματα αεράμυνας», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

«Η διατλαντική συνεργασία είναι πραγματικά σε πολύ καλή κατάσταση σήμερα και αυτό είναιχάρη στην ηγεσία σας, γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», επεσήμανε ο Όλαφ Σόλτς. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή μια νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων που αποτελείται κυρίως από πυρομαχικά.

Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στο Λευκό Οίκο. Η πρώτη έγινε τον Φεβρουάριο του 2022. Το Κρεμλίνο είχε ήδη επικρίνει αυτή τη συνάντηση σύμφωνα με το euronews.com και τη Φωτεινή Δουλγκέρη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν την πολιτική τους να αυξάνουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία και να πείθουν τους προστατευόμενους τους να κάνουν το ίδιο», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments