Διεθνή

Μέτσολα – Ζελένσκι: «Μαζί για την Δικαιοσύνη»

Μέτσολα – Ζελένσκι: «Μαζί για την Δικαιοσύνη»

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Συνάντηση στο Λβιβ της Ουκρανίας είχε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Συνάντηση στο Λβιβ της Ουκρανίας είχε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μέτσολα και Ζελένσκι συζήτησαν την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας, την ειρηνευτική φόρμουλα δέκα σημείων, καθώς και θέματα διεθνούς δικαιοσύνης.

Η «ισχυρή γυναίκα» του Ευρωκοινοβουλίου εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από φέτος κιόλας. «Το μέλλον της Ουκρανίας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η Μέτσολα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης

Οι Βρυξέλλες χορήγησαν στο Κίεβο το επίσημο καθεστώς υποψήφιας χώρας τον Ιούνιο του 2022, τέσσερις μήνες αφότου η Ρωσία άρχισε τις πολεμικές εχθροπραξίες, αλλά η διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνήθως διαρκεί αρκετά χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Β. Ζελένσκι δεσμεύτηκε ότι θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής προοπτικής, όπως του ζητήθηκε από την συνομιλήτριά του, και  επανέφερε το ζήτημα της ειρήνευσης στην περιοχή μέσα από την «η ειρηνευτική φόρμουλα» δέκα σημείων. Είναι η «ειρηνευτική φόρμουλα» που πρότεινε το Κίεβο και οι προοπτικές μιας ειρηνευτικής συνόδου κορυφής με ευρεία συμμετοχή των χωρών του παγκόσμιου νότου.

Συζητήθηκε, τέλος, η συμμετοχή της Ρομπέρτα Μέτσολα στη διεθνή διάσκεψη «Μαζί για την Δικαιοσύνη», στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν κεντρικά ζητήματα απονομής της διεθνούς δικαιοσύνης και οργάνωσης των διεθνών δικαιοδοτικών βαθμίδων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας επανέλαβε σήμερα τη θέλησή του η Ρωσία να δικαστεί από ειδικό διεθνές δικαστήριο και ότι τόνισε πως «η δικαιοσύνη θα αποδοθεί όταν η ηγεσία του ρωσικού κράτους και του ρωσικού στρατού λογοδοτήσει για τον πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments