Διεθνή

Ο Ερντογάν και η ρήξη στην αντιπολίτευση

Ο Ερντογάν και η ρήξη στην αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μάλλον σκωπτικά αντιμετωπίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης, δυόμιση μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Μάλλον σκωπτικά αντιμετωπίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης, δυόμιση μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Σε ανταπόκριση του Μανώλη Κωστίδη από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρεται ότι, στα μάτια του Τούρκου προέδρου, η αντιπολιτευτική κομματική «εξάδα» κινείται με βάση τη νομή της εξουσίας. «Εμείς πριν από πολλούς μήνες είχαμε πει το τι θα συμβεί. Είναι όπως λένε οι Πέρσες «έκατσαν, συνομίλησαν και διαλύθηκαν». Το είχαμε πει. Έτσι ακριβώς συνέβη».

Απεναντίας, η Λαικη Συμμαχία του Κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (ΑΚΡ) και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί αγωνίζεται για την αποτελεσματική προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Σε έναν χρόνο, η κανονικότητα θα έχει επανέλθει στην τουρκική κοινωνία, μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς και φονικούς σεισμούς. «Εμείς εδώ το μέλημα μας είναι η επιβίωση, εκείνοι ως μέλημα έχουν τη μοιρασιά! Εμείς έχουμε ως μέλημα την επιβίωση. Ζήσαμε έναν σεισμό, την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των καταστροφών. Εμείς προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε, πως θα απομακρύνουμε τα συντρίμμια. Όπως είπα στον λαό μου, δώστε μας ένα χρόνο».

Στο ζήτημα της κρίσης στους κόλπους της αντιπολίτευσης ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Το κυβερνητικό μπλοκ εξουσίας θα συνεχίσει, σύμφωνα με τον Ερντογάν, να  πορεύεται και να ασκεί την εξουσία βάσει του αρχικού του σχεδιασμού. «Η κυβερνώσα συμμαχία θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο ανεξάρτητα από τη ρήξη στην αντιπολίτευση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είχαμε πει ότι αυτό θα συνέβαινε μήνες πριν. Έχουμε ήδη τοποθετήσει τον στόχο μας. Ό,τι κι αν κάνουν, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στο σχέδιό μας, στον οδικό χάρτη μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μ. Ακσενέρ και το Καλό Κόμμα, του οποίου ηγείται, διαφώνησαν με την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις ερχόμενες εκλογές και ότι στο περίφημο αντιπολιτευτικό «τραπέζι»  δεν κάθονται πλέον έξι, αλλά πέντε κόμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments