Ελλάδα

«Ο απαράδεκτος χειρισμός της Hellenic Train»

«Ο απαράδεκτος χειρισμός της Hellenic Train»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σε 57 ανέρχονται τα ταυτοποιημένα θύματα της σύγκρουσης τρένων στην περιοχή των Τεμπών και εύλογο είναι να περιμένει κάποιος από επαγγελματίες των σιδηροδρομικών μετακινήσεων να συμπεριφέρονται με την κοινωνικά υπαγορευμένη ευπρέπεια και συμπαράσταση.

Σε 57 ανέρχονται τα ταυτοποιημένα θύματα της σύγκρουσης τρένων στην περιοχή των Τεμπών και εύλογο είναι να περιμένει κάποιος από επαγγελματίες των σιδηροδρομικών μετακινήσεων να συμπεριφέρονται με την κοινωνικά υπαγορευμένη ευπρέπεια και συμπαράσταση. Δεν είναι αυτή όμως η περίπτωση της Hellenic Train.

Τα συμπεριφορικά ζητήματα της εταιρείας άρχισαν να καταγράφονται όταν ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όφειλε να παραστεί, ως αρμόδιος υπουργός, στην διαδικασία καταμέτρησης και ταυτοποίησης θυμάτων του δυστυχήματος. Ο κ. Πλεύρης διαπιστώνει την παντελή απουσία της εταιρείας από την περιοχή των Τεμπών και διατυπώνει την εύλογη απορία του.

«Είδα να βγάζουν σορούς και γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους», δήλωσε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε με απορία ότι «από την πλευρά της εταιρείας δεν υπήρχε κανένας αρμόδιος στα νοσοκομεία για να βοηθήσει στις λίστες».

Αντί μιας – τυπικής, έστω – συγγνώμης εκ μέρους της εταιρείας, αυτό που υπήρξε ήταν ο αμφιβόλου σχέσεως με την αλήθεια ισχυρισμός ότι η Hellenic Train ήταν από την πρώτη στιγμή παρούσα στις διαδικασίες ταυτοποίησης και καταμέτρησης. Η Hellenic Train παρείχε λεωφορεία για να διευκολύνει τη μεταφορά των επιβατών που κατάφεραν να αποβιβαστούν προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη που ήταν ο τελικός προορισμός. Αλλά αυτό δεν αποσιωπά, ούτε σβήνει την ηχηρή απουσία της από την διαδικασία καταμέτρησης και ταυτοποίησης, εκεί δηλαδή όπου προΐσταται ο αρμόδιος υπουργός Υγείας.

Η εταιρεία, με το προβληματικό PR και τις αμφιλεγόμενες μεθόδους επικοινωνίας, επανήλθε πριν από λίγη ώρα, δηλώνοντας, σαν αυτοματοποιημένη μηχανή παραγωγής ενός «λόγου», ότι «δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει την εξαίρεση για την καταβολή αποζημιώσεων για τα θύματα της μοιραίας σύγκρουσης τρένων».

Αυτά τα ατοπήματα κάνουν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη να υπογραμμίσει ότι «όλος ο χειρισμός εκ μέρους της εταιρείας είναι απαράδεκτος. Δεν βρέθηκαν καθόλου κοντά στους συγγενείς των θυμάτων. Έχουν επιδείξει μια ψυχρή αδιαφορία για όλο αυτό το οποίο συμβαίνει. Ο χειρισμός αυτός με έχει σοκάρει. Είναι απαράδεκτος ο χειρισμός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments