Διεθνή

Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» αγκαλιάζεται και στην Γαλλία

Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» αγκαλιάζεται και στην Γαλλία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το «Καλάθι του Νοικοκυριού», που γεννιέται χάρη στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι μέρος της γαλλικής πραγματικότητας με την ονομασία «Αντιπληθωριστικό Καλάθι»

Το «Καλάθι του Νοικοκυριού», που γεννιέται χάρη στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι μέρος της γαλλικής πραγματικότητας με την ονομασία «Αντιπληθωριστικό Καλάθι» (= Le panier anti – inflation) και έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια για τους Γάλλους πολίτες.

Το μεγαλύτερο περιοδικό της Γαλλίας, το Nouvel Observateur, φιλοξενεί αφιέρωμα στο πώς λειτουργεί πλέον στην πράξη το Καλάθι, το οποίο υιοθέτησε ο φιλελεύθερος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρούνο Λε Μαιρ.

Το βάρος δίνεται κυρίως στις δυνάμεις της αγοράς, οι τιμές είναι σαφώς πιο υψηλές από τις δικές μας στο «Καλάθι» και η  ποικιλία προϊόντων είναι κάπως ευρύτερη.

Συγκεκριμένα, ο διανομέας της Carrefour πρόκειται να προωθήσει το δικό του «αντιπληθωριστικό καλάθι» στα μέσα Μαρτίου, αποτελούμενο από 200 προϊόντα που πωλούνται κατά μέσο όρο δύο ευρώ και «σε σταθερές τιμές» μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Αυτό αφορά 100 προϊόντα «καθημερινά» (σκόνη πλυντηρίου, αλεύρι, μπισκότα κ. λπ.) και 100 άλλα με την ένδειξη «υγιεινά» (γιαούρτια, αυγά, φρέσκα λαχανικά, ψωμί, γάλα ή δημητριακά) με Nutri -Βαθμολογία Α και B.

«Βρήκαμε μια πολύ καλή συμφωνία με τον υπουργό Οικονομίας Μπρούνο Λε Μαιρ», δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. «Αποφάσισε να αφήσει σε όλους την ελευθερία να ορίσουν τις λειτουργίες της επιλογής τους» .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments