Διεθνή

Το προϋπολογισμένο δεινό Πούτιν στον ουκρανικό πληθυσμό

Το προϋπολογισμένο δεινό Πούτιν στον ουκρανικό πληθυσμό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στο φως έρχεται ένα δόλιο σχέδιο του Β. Πούτιν για φυσική καταστροφή του ουκρανικού πληθυσμού, ιδιαίτερα εκεί όπου η ωμή – πολεμική βία των ρωσικών στρατευμάτων αποτυγχάνει.

Στο φως έρχεται ένα δόλιο σχέδιο του Β. Πούτιν για φυσική καταστροφή του ουκρανικού πληθυσμού, ιδιαίτερα εκεί όπου η ωμή – πολεμική βία των ρωσικών στρατευμάτων αποτυγχάνει. Εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια και κατασκευασμένες κατηγορίες χρησιμοποιούνται για να εξασθενήσει το «ουκρανικό στοιχείο» του ουκρανικού πληθυσμού, σύμφωνα με το Politico.

Πρώτα, έρχεται η στόχευση όλων των ηγετών, είτε είναι στρατιωτικοί είτε είναι διοικητές, πολιτικοί ή δημοσιογράφοι – οι Ρώσοι απομακρύνουν οποιονδήποτε θεωρείται δυνητικά ικανός να αντισταθεί ή να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό.

Ακολουθεί μια διαδικασία φιλτραρίσματος, κατά την οποία ο πληθυσμός είναι απομονωμένος και συνεχώς υπό παρακολούθηση, υποβάλλεται συνεχώς σε ελέγχους ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει αντίσταση.

Τρίτον, έρχεται η αφαίρεση οποιουδήποτε ουκρανικού στοιχείου: η καταστροφή βιβλίων, συμβόλων και πολιτιστικών αντικειμένων, η επανεκπαίδευση των παιδιών που χρησιμοποιούν το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών και πολλά άλλα.

«Δεν μπορείτε να το πετύχετε αυτό χωρίς παράνομη κράτηση, βασανιστήρια, δολοφονίες αμάχων, βίαιες εκτοπίσεις, απαγωγές παιδιών. Αλλά αυτά είναι τα μέσα με τα οποία η Ρωσία θα επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους», αφηγείται γηγενής. «Δεν μπορείτε να έχετε αυτό το σχέδιο και το εύρος της βαρβαρότητας εναντίον των αμάχων χωρίς τον στόχο να στοχεύσετε την Ουκρανία ως έθνος. Και αυτό είναι που θεωρώ ασυνήθιστο για ένοπλη σύγκρουση. Το επίπεδο υπολογισμού είναι εκπληκτικό».

«Αν κοιτάξετε τι συμβαίνει στα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη, θα δείτε ότι, ανάλογα με τη διάρκεια της κατοχής, διαφορετική εξέλιξη του εγκληματικού σχεδίου. Στη Χερσώνα, βλέπετε μια πραγματική απεικόνιση τού τι σχεδίαζε η ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την Ουκρανία στο σύνολό της», αναφέρεται από τον ίδιο «γηγενή».

Οι τοπικοί ηγέτες σκοτώθηκαν, απομακρύνθηκαν ή φυλακίστηκαν. Οι Ρώσοι κατακτητές δημιούργησαν ένα σύστημα κέντρων κράτησης, όπου μπορούσαν να βάλουν όποιον θεωρούσαν «προβληματικό» και απειλή για την πολιτική κυριαρχία τους. Αυτοί ήταν άνθρωποι που σχετίζονταν με τον ουκρανικό στρατό, την αστυνομία ή τις αρχές, ακόμη και μακρινούς συγγενείς τους. Θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε υποπτεύονταν οι Ρώσοι ότι συνεργάζεται με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Εάν το αρχικό σχέδιο για την υποταγή και τον έλεγχο του πληθυσμού και την αφαίρεση της ταυτότητάς του απέτυχε, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν βία εναντίον των ντόπιων, όπως στην Μπούτσκα, κοντά στο Κίεβο. «Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το αρχικό σχέδιο άλλαξε σε σχέδιο φυσικής καταστροφής του πληθυσμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments