Διεθνή

Ευρωπαϊκή αντίδραση για επίσκεψη LΙΒΕ στην Αθήνα

Ευρωπαϊκή αντίδραση για επίσκεψη LΙΒΕ στην Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την έντονη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προκαλεί η απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) να επισκεφθεί απόψε και για τρεις ημέρες τις… ανεξάρτητες αρχές της Χώρας

Την έντονη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προκαλεί η απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) να επισκεφθεί απόψε και για τρεις ημέρες τις… ανεξάρτητες αρχές της Χώρας, εν μέσω εθνικής θλίψης και περισυλλογής.

«Είναι ανάρμοστο και χωρίς ευαισθησία» αναφέρουν ο επικεφαλής της ΚΟ Mάνφρεντ Βέμπερ και ο συντονιστής της LIBE Γερούν Λέναρς.

«Η χώρα είναι σε σοκ. Ο ελληνικός λαός θρηνεί μια μεγάλη απώλεια. Δεν είναι αυτές οι συνθήκες για να οργανωθεί μια αποστολή του ΕΚ που θα μπορούσε εύκολα να αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία», υπογραμμίζει ο Mάνφρεντ Βέμπερ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της μεγαλύτερης κομματικής οικογένειας στο Ευρωκοινοβούλιο, του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ζήτησε να αναβληθεί η αποστολή μετά την έκκληση των ελληνικών αρχών να επανεξεταστεί (η αποστολή). «Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι οι αριστερές ομάδες είναι τόσο τυφλές από την αντιπάθειά τους για ορισμένες κυβερνήσεις που αγνοούν το βασικό επίπεδο σεβασμού και ανθρωπιάς», προσέθεσε ο Γερούν Λέναρς.

Ακάθεκτη όμως από την πλευρά της, η LIBE ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί απόψε τη Χώρα μας και ιδιαίτερα, τις Ανεξάρτητες Αρχές του τόπου.

Πιο ειδικά, κατά τη διάρκεια της διερευνητικής αποστολής έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κρατικών και ανεξάρτητων αρχών, όπως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με δημοσιογράφους, ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών (συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ), καθώς και με την ηγεσία του Frontex, και του Οργανισμού της ΕΕ για το Άσυλο.

Στην πενταμελή σύνθεση διαβάζει κάποιος και το ονοματεπώνυμο του ευρωβουλευτή του Σύριζα κ. Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος, πρόσφατα, εξομοίωσε αριστεία με ναζισμό και παραλλήλισε τον ναζισμό με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments