Global News

Le Figaro: ΟΗΕ – Ούτε σε 300 χρόνια ισότητα των δύο φύλων

Le Figaro: ΟΗΕ – Ούτε σε 300 χρόνια ισότητα των δύο φύλων

Πηγή Φωτογραφίας: Rosa Luxemburg Stiftung—Geneva

Τουλάχιστον τρεις αιώνες θα χρειαστούμε για να φτάσουμε στην ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών στον κόσμο είναι ένας ολοένα πιο μακρινός στόχος, ο οποίος θα επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση σε 300 χρόνια. « Η ισότητα των φύλων απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Με τον σημερινό ρυθμό, (η οργάνωση) UN Women το ορίζει σε 300 χρόνια από τώρα », κατήγγειλε ο Αντόνιο Γκουτέρες σε μια ομιλία του κατά την έναρξη δύο εβδομάδων συζητήσεων στη Νέα Υόρκη της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών (CSW) και δύο μέρες μακριά από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Στο αμφιθέατρο της Γενικής Συνέλευσης, ο επικεφαλής του ΟΗΕ είπε ότι «τα δικαιώματα των γυναικών καταπατήθηκαν, απειλήθηκαν, παραβιάστηκαν σε όλο τον κόσμο » και ότι « η πρόοδος που σημειώθηκε τις δεκαετίες εξαφανιζόταν μπροστά στα μάτια μας ». Πήρε το παράδειγμα του Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν ανέκτησαν την εξουσία τον Αύγουστο του 2021 και όπου « οι γυναίκες και τα κορίτσια έχουν διαγραφεί από τη δημόσια ζωή ».

Δεν κατονόμασε άλλες χώρες, αλλά σε πολλά μέρη τα σεξουαλικά αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών καταργούνται και τα κορίτσια πουπηγαίνουν στο σχολείο κινδυνεύουν να απαχθούν και να δεχτούν επίθεση». «Αιώνες πατριαρχίας, διακρίσεων και επώδυνων στερεοτύπων έχουν δημιουργήσει ένα χάσμα μεταξύ των φύλων στην επιστήμη και την τεχνολογία », συμπλήρωσε ο Α. Γκουτέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments