Πολιτική

Οικονόμου: «Ανατριχιαστικοί οι διάλογοι του σταθμάρχη -Καμία συγκάλυψη για την τραγωδία στα Τέμπη»

Οικονόμου: «Ανατριχιαστικοί οι διάλογοι του σταθμάρχη -Καμία συγκάλυψη για την τραγωδία στα Τέμπη»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα του ΟΣΕ και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα του ΟΣΕ και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κ. Οικονόμου μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, ενώ στάθηκε και στα όσα ακούγονται στους διαλόγους του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή, κάνοντας λόγο για «ανατριχιαστικά ντοκουμέντα».

«Η διοίκηση του ΟΣΕ έχει παραιτηθεί. Είναι ανατριχιαστικά τα όσα ακούστηκαν (στα ηχητικά), από όποια διάσταση και να το πάρει κανείς. Είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αναδεικνύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο ένα κομμάτι της αιτίας του τραγικού δυστυχήματος» είπε αρχικά ο κ. Οικονόμου.

«Βασική μας θέση είναι να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη. Θα γίνει έρευνα χωρίς κανένα εμπόδιο στη Δικαιοσύνη. Είναι απαίτηση, εξάλλου, του συνόλου της κοινωνίας. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει η έρευνα με γρήγορους ρυθμούς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις τυχόν ευθύνες που μπορεί να έχει το υπουργείο Μεταφορών, σχολιάζοντας: «Η παραίτηση του κ. Καραμανλή σημαίνει ανάληψη άστοχης προσέγγισης σε ορισμένα ζητήματα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως από το τραγικό δυστύχημα αναδεικνύονται δύο ζητήματα: Το ένα είναι η τεχνολογική πρόοδος στον ΟΣΕ που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει, ακόμη και με ανθρώπινο λάθος, την τραγωδία. Το δεύτερο είναι η διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού. Όλα αυτά έχουν μία αντανάκλαση σε όλους μας, δεν το κρύψαμε. Αναλαμβάνεται το μερίδιο της ευθύνης. Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε. Η παραίτησή του σημαίνει και μία ανάληψη της ευθύνης αυτού του ελλείμματος ενημέρωσης και γνώσης που υπήρχε γύρω από το τι ίσχυε στον ΟΣΕ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments